Ελλάδα

Εικόνες μέσα από τη Νομική μετά τη λήξη της κατάληψης – 27 προσαγωγές [vid]

Εικόνες μέσα από τη Νομική μετά τη λήξη της κατάληψης – 27 προσαγωγές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Οι καταληψίες είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε έφοδο μετά την άρνηση των καταληψιών να το εκκενώσουν. Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα και η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές (18 γυναίκες και εννέα άνδρες).

Μέσα στην κατάληψη εντοπίστηκαν και αλλοδαποί.

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Οι καταληψίες είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση της Νομικής, που τελούσε υπό κατάληψη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση εκκένωσης, παρουσία εισαγγελέα, από την ΕΛ.ΑΣ. της Νομικής Σχολής στην Αθήνα. Σημειώνεται πως φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη εμπόλεμη κατάσταση στην Παλαστίινη, κατέλαβαν από χθες το βράδυ το αμφιθέατρο Σβώλου της σχολής.

Σήμερα η Αστυνομία οργάνωσε πολυμελείς ομάδες επέμβασης και αφού οι συζητήσεις με την εισαγγελική Αρχή απέβησαν άκαρπες, η Αστυνομία εισήλθε στον χώρο λίγο πριν από τις 12, κάνοντας αθρόες προσαγωγές.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες μετά την εκκένωση της κατάληψης, οι καταληψίες είχαν στήσει κανονικό επιχειρησιακό κέντρο. Στον χώρο που εκκενώθηκε διακρίνονται παλαιστινιακές σημαίες, σκηνές, πανό, ενώ πλήθος γκράφιτι σε σχέση με τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή «κοσμούν» τους τοίχους του μέχρι πρότινος υπό κατάληψη χώρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments