Ελλάδα

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Σκόνη και 30αρια στο τέλος της εβδομάδας

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Σκόνη και 30αρια στο τέλος της εβδομάδας

Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK.COM

Άστατες καιρικές συνθήκες σήμερα, με αρκετές συννεφιές και τοπικές καταιγίδες.

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας μέχρι την επόμενη. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, ο υποτροπικός αεροχείμαρρος έρχεται στη χώρα για να φέρει ουσιαστικά τις πρώτες ζέστες της χρονιάς, αλλά και σημαντικά ποσά αφρικανικής σκόνης.

«Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη 15/5 και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας. Το θερμό αυτό κύμα δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα», σημειώνει ο κ. Τσατραφύλλιας.

Μάλιστα, σημειώνει στη νέα του ανάρτηση ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το νέο κύμα ζέστης θα είναι: αρχικά η δυτική και η νότια Ελλάδα όπου το Σάββατο ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30, ενώ αναμένονται θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών στην Κρήτη, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αργολίδα και τα Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά την Αττική, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

Η ανάρτηση Κολυδά

Για κύμα ζέστης από την Πέμπτη και ύστερα έκανε λόγο και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Μεταξύ άλλων, έγραψε για μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια.

«Σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως “φρενάρει” και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές», σημειώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments