Ελλάδα

Νομική: 28 συλλήψεις μετά την εκκένωση της κατάληψης – Αλλοδαποί οι 9 συλληφθέντες [vid]

Νομική: 28 συλλήψεις μετά την εκκένωση της κατάληψης – Αλλοδαποί οι 9 συλληφθέντες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/EUROKINISSI)

Πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες

Σκηνικό αντίστοιχο των κινητοποιήσεων στα αμερικανικά πανεπιστήμια και τις διαμαρτυρίες για τον πόλεμο στη Γάζα επιχείρησαν να στήσουν οι καταληψίες στη Νομική Σχολή της Αθήνας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και έγινε μέσα σε ελάχιστες ώρες από την κατάληψη της Σχολής.

Είχε προηγηθεί, χθες το βράδυ, ολονυχτία φοιτητών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Γάζα, τόσο στην Αθήνα (στα Προπύλαια), όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στη Νομική Σχολή οι καταληψίες άνοιξαν πανό, ενώ όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, έστησαν επιχειρησιακό κέντρο προκειμένου να συντονίσουν από εκεί δράσεις στη διάρκεια της κατάληψης. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές είναι σε επιφυλακή για την εκδήλωση καταλήψεων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, στα πρότυπα των ΗΠΑ, πράγμα που έχει γίνει ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, χωρίς ωστόσο οι διαμαρτυρίες να πάρουν την έκταση που πήραν σε πανεπιστήμια όπως το Columbia ή εκείνο της Καλιφόρνιας.  Κατά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική, έγιναν συνολικά 28 προσαγωγές που λίγο αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 9 αλλοδαποί -ένας Ισπανός και 8 γυναίκες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αγγλία, οι οποίοι θα απελαθούν άμεσα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Από τους συλληφθέντες οι 15 δήλωσαν ότι είναι φοιτητές. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments