Διεθνή

Ο Ζελένσκι προτρέπει τη Δύση να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων

Ο Ζελένσκι προτρέπει τη Δύση να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy waits for European Parliament President Roberta Metsola, amid Russia's attack on Ukraine, in Lviv, Ukraine March 4, 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS/File Photo

Tο Κίεβο προσπαθεί να αποκρούσει μια νέα ρωσική επίθεση, περιμένοντας τη βοήθεια από τους συμμάχους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων που έχουν υποσχεθεί, τη στιγμή που το Κίεβο προσπαθεί να αποκρούσει μια νέα ρωσική επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Έχουμε ανάγκη να επιταχυνθούν σημαντικά οι παραδόσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Περνά πάρα πολύ χρόνος σήμερα μεταξύ της ανακοίνωσης των πακέτων βοήθειας και της πραγματικής παρουσίας των όπλων στην πρώτη γραμμή», δήλωσε στην αποψινή ομιλία του, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο.

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, έφτασε σήμερα Τρίτη 14/5 το πρωί στο Κίεβο με τρένο, σε μια απροειδοποίητη επίσκεψή του.

Ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκε το Κίεβο σε μια περίοδο κατά την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αντιμετωπίσει πολλές αποτυχίες στο μέτωπο έπειτα από μια μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση της αμερικανικής βοήθειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments