Nέα της αγοράς

Γαλλία: Έρχονται επενδύσεις 15 δισ. ευρώ από εταιρείες κολοσσούς

Γαλλία: Έρχονται επενδύσεις 15 δισ. ευρώ από εταιρείες κολοσσούς

Πηγή Φωτογραφίας: French President Emmanuel Macron gives a statement on the coronavirus disease (COVID-19) vaccination, during a European Union - African Union summit, in Brussels, Belgium February 18, 2022. REUTERS/Johanna Geron/Pool

Αφορούν τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών

Ξένες επενδύσεις αξίας 15 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να φέρει η φετινή εκδήλωση «Επιλέξτε τη Γαλλία», αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία. Πρόκειται για μια ετήσια σύνοδο κορυφής με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη Γαλλία.

Το ποσό αυτό αποτυπώνει αύξηση σε σχέση με την περσινή σύνοδο κορυφής, η οποία οδήγησε σε ξένες επενδύσεις αξίας 13 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να «ανοίξει» τη σημερινή εκδήλωση.

Σύγκριση με Νέα Υόρκη και Λονδίνο Η σύνοδος κορυφής αποσκοπεί στο να αναβαθμίσει τη φήμη του Παρισιού ως κορυφαίου ευρωπαϊκού επιχειρηματικού κέντρου, καθώς η Γαλλία – η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης – αντιμετωπίζει αντιξοότητες λόγω του δημοσιονομικού της ελλείμματος και της χλιαρής οικονομικής ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου.

Το Παρίσι υπολείπεται επίσης παραδοσιακά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου ως παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός κόμβος, με την προσεκτικά παρακολουθούμενη έρευνα Z/Yen που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο να κατατάσσει τη Νέα Υόρκη ως το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό κέντρο στον κόσμο, με το Λονδίνο στη δεύτερη θέση.

Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες ξένες επενδύσεις συνολικής αξίας 15 δισεκατομμυρίων ευρώ προήλθαν από 56 διαφορετικά επιχειρηματικά project, με βασικούς τομείς επενδύσεων την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα χρηματοοικονομικά.

Οι επενδύσεις Έτοιμος να επενδύσει 4 δισ. ευρώ στη Γαλλία είναι ο γίγαντας της τεχνολογίας Microsoft κάτι που αποτυπώθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας επιχειρηματικής συνόδου κορυφής «Choose France», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και πρόεδρός της Brad Smith στην εφημερίδα Le Figaro.

Ο Smith τόνισε ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών των επενδύσεων θα επικεντρωθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ότι η Microsoft θα δημιουργήσει ένα κέντρο δεδομένων στη γαλλική πόλη Mulhouse.

Παράλληλα, η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι η Amazon θα ανακοινώσει στην εκδήλωση επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης Pfizer και AstraZeneca ανακοίνωσαν επίσης επενδύσεις συνολικού ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ έχει διοργανώσει συναντήσεις τη Δευτέρα με τους διευθύνοντες συμβούλους της JPMorgan, της Goldman Sachs, της Morgan Stanley και της Bank of America, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments