Πολιτική

Αγώνας δρόμου Κασσελάκη για υψηλό ποσοστό

Αγώνας δρόμου Κασσελάκη για υψηλό ποσοστό

Πηγή Φωτογραφίας: OMIΛIA ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ KAΣΣEΛAKH ΣTHN ΠΛATEIA AΓIOY TITOY KAI BOΛTA ΣTHN ΠOΛH TOY HPAKΛEIOY (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Συνεχείς περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγώνα δρόµου κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, προκειµένου να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι µόνο να τερµατίσει δεύτερος, αλλά και µε καλό αποτέλεσµα. Όπως δηλώνουν πλέον τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, η δεύτερη θέση από µόνη της δεν επαρκεί, καθώς ο βασικός στόχος των στελεχών της Κουµουνδούρου είναι να δηµιουργήσουν πρόβληµα στην κυβέρνηση. Να αµφισβητήσουν δηλαδή την παντοδυναµία της Ν.∆., µειώνοντας τη διαφορά ανάµεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόµµα. Για να συµβεί ωστόσο κάτι τέτοιο, προφανώς θα πρέπει η Ν.∆. να µην καταφέρει να φτάσει το 33% που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ορόσηµο για το κόµµα του, αλλά να κινηθεί γύρω στο 29%-30%.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κυμανθεί γύρω στο 19%-20%, μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Αν η διαφορά αυτή φτάσει σε μονοψήφιο ποσοστό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει για “θαύμα”. Ωστόσο, τα στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα “θαύματα” δεν γίνονται εύκολα, οπότε προς το παρόν υπολογίζουν ότι η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη θα αποδώσει καρπούς σε όλη την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κάνει έναν γύρο σε όλη την Ελλάδα και την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ταξιδεύει και πάλι από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου οι επικοινωνιακές ικανότητες είναι το μεγαλύτερο όπλο του, πολλές φορές κινείται μόνος του και άλλες φορές παίρνει πρωτοβουλίες για να αλλάξει περιοδείες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίσκεψή του σε μειονοτικό χωριό της Ηπείρου. Μέσω τηλεδιασκέψεων, ο Στέφανος Καdσελάκης δίνει οδηγίες στους υποψήφιους ευρωβουλευτές για το πώς να προχωρήσουν στις δραστηριότητές τους και συχνά δίνει κατευθύνσεις για τα θέματα που πρέπει να παρουσιάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μεγάλες μάχες για να αντιστρέψει την κατάσταση σε δύο περιοχές – Αττική και Κρήτη – όπου τα στελέχη της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή κλίματος, μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023.

Ιδιαίτερα η Δυτική Αττική ήταν πολύ δυσμενής για την αντιπολίτευση, αλλά τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι υπάρχουν περιθώρια ανατροπής στην περιοχή αυτή, καθώς η τσέπη των πολιτών έχει πληγεί περισσότερο λόγω των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Η δεύτερη περιφέρεια είναι φυσικά η Κρήτη, όπου τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ δίνουν μάχη για τη διατήρηση της εξουσίας.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη η επαναφορά σε κάποιους νοµούς στην πρώτη θέση είναι σηµαντικό θέµα, αφού µέχρι και τις εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ εµφανιζόταν µε µεγάλη δυναµική στην περιοχή. Εδώ η µάχη θα δοθεί κυρίως ανάµεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος λόγω εντοπιότητας εµφανίζεται να έχει δυναµική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments