Πολιτική

Η πονηριά Ερντογάν

Η πονηριά Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Η πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη δεν άρεσε σε πολλούς.

Η πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο από την τουρκική προεδρία, για να δώσει το «παρών» στο δείπνο που παρέθεσε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν άρεσε σε πολλούς λόγω της συγκυρίας. Οπως έλεγαν, ο πρόεδρος της Τουρκίας κινήθηκε με πονηριά «χρησιμοποιώντας» την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη ως άλλοθι για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Και ο Πατριάρχης φυσικά δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόσκληση της προεδρίας.

Η Νέα Δημοκρατία πέρυσι, πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023, είχε ρυθμίσει ένα μείζον θέμα για χιλιάδες Ποντίους, τους λεγόμενους παλιννοστούντες, που αφορούσε τα στεγαστικά τους δάνεια, ένα ζήτημα κρίσιμο για τη διαβίωσή τους, καθώς τα σπίτια τους κινδύνευαν από τις τράπεζες. Ενα περίπου 20% –με δική του ευθύνη, είτε λόγω καθυστέρησης είτε άγνοιας– δεν μπήκε στη ρύθμιση, με πολλούς βουλευτές της Βορείου Ελλάδος, προεξάρχοντος του Ευριπίδη Στυλιανίδη, να πιέζουν για μια νέα ρύθμιση που θα βοηθήσει από τη μία αυτούς τους ανθρώπους να μη χάσουν τα σπίτια τους και από την άλλη θα βοηθήσει τη Ν.Δ. εκλογικά, καθώς θα τους «ρυμουλκήσει» από τον Βελόπουλο. Η ρύθμιση μάλιστα έχει φτάσει στον γενικό γραμματέα κ. Κουτνατζή και αναμένει να πάρει τον δρόμο της.

Η απόφαση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να αποκαλέσει «Μακεδονία» σκέτο τη χώρα της έχει και μια διαφορετική αποτύπωση στην πολιτική σκακιέρα, καθώς έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση –σε ένα… καλό χρονικό σημείο– να θυμίσει τη διαφοροποίησή της από τη συμφωνία των Πρεσπών το 2019. Χθες ο Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δεν έχανε ευκαιρία να θυμίζει τη διαφορετική στάση της Ν.Δ. έναντι των Πρεσπών το 2019, καθώς μέτρησα τρεις φορές να λέει «είχαμε αντίθετη άποψη».

Καρφί για Τσίπρα Λάβρος εξακολουθεί να είναι για το θέμα των εμβολίων ο Παύλος Πολάκης. Αφορμή ένα άρθρο του Ανδρέα Ξανθού, με τον Χανιώτη βουλευτή να τονίζει: «Βγήκε στην Εφσυν ο “και μεις τον Τσιόδρα θα βάζαμε” για να μου απαντήσει…» συμπληρώνοντας: «Υγ. Την απάντηση και σε σένα και στον κύριο “όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί να πάει στα βουνά” για τη στάση σας το 19-23 την έδωσαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές!». Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν θεώρησαν την πολιτική και τον λόγο σας απαραίτητους στο νέο κοινοβούλιο (εσένα μάλιστα παρά και τη βοήθεια που ήρθε να σου δώσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments