Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη για Μονή της Χώρας: Κολοσσιαίο λάθος του Ερντογάν η μετατροπή της σε τζαμί

Ντόρα Μπακογιάννη για Μονή της Χώρας: Κολοσσιαίο λάθος του Ερντογάν η μετατροπή της σε τζαμί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Κασσελάκης και εξωτερική πολιτική έννοιες ασύμβατες. Εύχομαι να μάθει "τι εστί υφαλοκρηπίς", έχει ακόμα χρόνο» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη - Το μήνυμα σε Βόρεια Μακεδονία και Έντι Ράμα

«Κασσελάκης και εξωτερική πολιτική έννοιες ασύμβατες. Εύχομαι να μάθει "τι εστί υφαλοκρηπίς", έχει ακόμα χρόνο» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη - Το μήνυμα σε Βόρεια Μακεδονία και Έντι Ράμα

Στόχος της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα ήταν η διατήρηση της νηνεμίας στον αέρα και στη θάλασσα στο Αιγαίο, η προώθηση ορισμένων διμερών θεμάτων τα οποία μπορούν να επιλυθούν, όπως η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο μεταναστευτικό, και οι οικονομικοί στόχοι που δεν είναι αμελητέοι, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

«Η Ελλάδα σταθερά δεν συζητά θέματα κυριαρχίας» ξεκαθάρισε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός. «Εμείς έχουμε μια διαφορά, το έχουμε πει πολλές φορές, αν γίνει πρόοδος σε αυτή θα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η αίσθησή μου είναι ότι απέχουμε πολύ απ’ αυτό ακόμα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και των συναντήσεων των δυο ηγετών, σημειώνοντας την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις «εκεί που ήμασταν το ‘20 στην κυριολεξία με το δάχτυλο στη σκανδάλη, και τα υποβρύχιά μας στο Αιγαίο και ήταν τα αεροπλάνα μας συνεχώς στον αέρα και είχαμε ένα τεράστιο κόστος. Υπήρχαν νύχτες εκείνο το καλοκαίρι που δεν κοιμόμουν, βεβαίως ανησυχούσα. Όταν οι δυο χώρες φτάνουν στο “παρά πέντε”’ και η ένταση έχει κορυφωθεί, δεν είναι αστείο».

Και συμπλήρωσε: «Λένε αναλυτές με τον Ερντογάν “δεν έχουμε περάσει Ίμια”, είναι αλήθεια, παρόλα αυτά εκείνο το καλοκαίρι ήταν ένα άγριο καλοκαίρι, ένα δύσκολο καλοκαίρι. Οι ένοπλες δυνάμεις χειρίστηκαν το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι πολιτικά δεν είχαμε φτάσει σε ένα σημείο που πέσανε στη μέση Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι διάφοροι…»

Ντόρα Μπακογιάννη: Κολοσσιαίο λάθος του Ερντογάν η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

«Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί ήταν κολοσσιαίο λάθος της κυβέρνησης Ερντογάν δεν ανήκει στην Τουρκία, αλλά στον οικουμενικό πολιτισμό» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ. «Τα ωραιότερα ψηφιδωτά του κόσμου δεν ανήκουν μόνο στους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς. Απ’ ό,τι κατάλαβα δεν θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά όπως της Αγίας Σοφίας. Η απόφαση είχε παρθεί 4 χρόνια πριν, καθυστέρησε λόγω των αρχαιολόγων, ήταν άτοπο, λάθος και χοντράδα» είπε.

«Η απάντηση της κυβέρνησης για τα θαλάσσια πάρκα ήταν ξεκάθαρη, ότι θα προχωρήσει και θα κάνει αυτό που πιστεύει σωστό για την προστασία του περιβάλλοντος» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments