Διεθνή

Ο λογοτέχνης Τσιντούλα αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό

Ο λογοτέχνης Τσιντούλα αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό

Πηγή Φωτογραφίας: TWITTER @Honza4746//Ο λογοτέχνης Τσιντούλα αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό

Αυτό αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας ενώ δηλώσεις έχει κάνει και ο γιος του.

Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να είναι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο.

Αυτό αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας ενώ δηλώσεις έχει κάνει και ο γιος του.

Ο δράστης έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από σλοβακικά Μέσα, ο 71χρονος Γιουράι Τσιντούλα είναι αυτός που πυροβόλησε τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ενώ φέρεται να έχει κάνει δηλώσεις και ο γιος του που είπε πως δεν γνώριζε γιατί τον πυροβόλησε, αλλά και πως είχε άδεια όπλου.

Ο 71χρονος, εκ των ιδρυτών της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005, εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Γιος φερόμενου δράστη: «Είχε άδεια οπλοφορίας, δεν ξέρω γιατί το έκανε, δεν τον είχε ψηφίσει» Ο φερόμενος δράστης, είναι αριστερών πεποιθήσεων και ο γιος του μίλησε σε σλοβάκικα ΜΜΕ, αναφέροντας πως και ο ίδιος απορεί γιατί προχώρησε σε αυτή τη πράξη.

«Μιλώντας στο site Aktuality.sk ο γιος του φερόμενου δράστη ανέφερε πως ήταν σε κατάσταση σοκ, σημειώνοντας πως ο πατέρας του είχε άδεια οπλοφορίας.

«Δεν έχω απολύτως καμία ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε και γιατί συνέβη όλο αυτό. Θα σας πω αυτό – δεν τον ψήφισε. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω» ανέφερε ο γιος του που ρωτήθηκε αν ο πατέρας του είχε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είναι δυναμικός, αλλά δεν είχε επισκεφτεί ψυχίατρο ή κάτι τέτοιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments