Πολιτική

Εθνικά θέματα: Οριστική η ρήξη Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα

Εθνικά θέματα: Οριστική η ρήξη Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Στ. Κασσελάκης ακολουθεί προσωπική, σκληρή ατζέντα στα εθνικά ζητήματα.

O pρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως έπρεπε να αναβληθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ακυρώνοντας την «γραμμή» του κόμματός του στα ελληνοτουρκικά. Προχώρησε σε πρωτοφανείς δηλώσεις και για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκλήρυνε σταθερά τη στάση του κόμματος για την Αλβανία και την κυβέρνησή της, καθώς και για άλλα ζητήματα διεθνούς πολιτικής. Ανέφερε ότι η επίσκεψη του Έντι Ράμα στην πατρίδα μας αναφέρεται από την κυβέρνηση της Αθήνας ως «ιδιωτική» και ότι αυτό «ανοίγει την πίσω πόρτα για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη». Ο Στέφανος Κασελάκης έδειξε ότι αγνοεί τόσο το πρόσφατο παρελθόν όσο και τα βασικά δεδομένα σχετικά με τις επισκέψεις ξένων ηγετών στην Ελλάδα. Ένας ξένος ηγέτης που επισκέπτεται ένα έθνος ιδιωτικά, χωρίς τις συνακόλουθες τυπικότητες και εθιμοτυπία, δεν είναι ασυνήθιστο. Βασικά γίνεται ένα διμερές διπλωματικό πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες εάν μια κυβέρνηση απορρίψει στην πραγματικότητα μια τέτοια ιδιωτική επίσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σκλήρυνε όμως έτι περαιτέρω και τη γραμμή του κόμματος για την Αλβανία και την κυβέρνησή της. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας αποκαλεί την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην χώρα μας «ιδιωτική» και συμπλήρωσε ότι «ανοίγει την κερκόπορτα σε επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε να μην κατέχει βασικές γνώσεις ούτε για τις επισκέψεις ξένων ηγετών στην Ελλάδα, ούτε για το πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι ασυνήθιστο ένας ξένος ηγέτης να επισκέπτεται μια χώρα ιδιωτικά, μακριά δηλαδή από την εθιμοτυπία και τις επισημότητες. Εάν μάλιστα μία κυβέρνηση αρνηθεί μια τέτοια ιδιωτική επίσκεψη, τότε προκύπτει ουσιαστικά διμερές διπλωματικό ζήτημα με απρόβλεπτες προεκτάσεις.

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαινόταν να γνώριζε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι ή στενοί του συνεργάτες είχαν κάνει πολλά ιδιωτικά ταξίδια στη Θράκη πρόσφατα. Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε ένα από αυτά τα ταξίδια στη Θράκη τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ ο Τσίπρας ήταν ακόμη στην εξουσία.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν επίσης περιοδικές επισκέψεις στη Θράκη, όπως και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γιος και σύζυγος του Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασελάκης έκανε ιδιωτική επίσκεψη στη γειτονική Αλβανία μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments