Πολιτική

Ηχηρό “παρών” των πολιτικών αρχηγών στη Β. Ελλάδα

Ηχηρό “παρών” των πολιτικών αρχηγών στη Β. Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι γαλάζιες απώλειες στις εθνικές εκλογές και η νέα εκστρατεία συσπείρωσης σε Μακεδονία και Θράκη.

Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των αρχηγών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με την επίσημη είσοδό τους στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγουν στοχευμένες επισκέψεις ανά την επικράτεια – 25 ημέρες πια πριν από την ευρωκάλπη – και ειδικά αυτό το διάστημα ουσιαστικά διαδέχονται ο ένας τον άλλο σε νομούς της Μακεδονίας και στη Θράκη.

Φαίνεται πως πρόκειται για ανταγωνισμό για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος στις πόλεις της βόρειας Ελλάδας, αλλά όλοι το κάνουν για διαφορετικούς λόγους.

Η Κουμουνδούρου θέλει να επικεντρωθεί στη διατήρηση της υποστήριξης στη Θράκη και στην προσέλκυση ανθρώπων που είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση στη Μακεδονία. Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να βρει τη δική της θέση σε περιοχές που ο κόσμος αγχώνεται για προβλήματα της καθημερινότητας, με βασικότερο την ακρίβεια στα τρόφιμα

Χθες οι κ. κ. Μητσοτάκης και Κασσελάκης βρέθηκαν και οι δύο στην Κομοτηνή αλλά σε διαφορετικές ώρες. Ο Μητσοτάκης ήταν εκεί το απόγευμα και ο Κασσελάκης το βράδυ. Αυτό δείχνει ότι και οι δύο βρίσκονταν στην πόλη την ίδια μέρα, αλλά σε διαφορετικές ώρες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός αποφάσισε να επισκεφθεί εσκεμμένα την περιοχή της Μακεδονίας – Θράκης, την επομένη της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα. Μίλησε για τη μετανάστευση, την άμυνα και την προστασία των συνόρων μας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της καλής σχέσης με τους γείτονές μας, αλλά κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ελλάδα θα υπερασπίζεται πάντα την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως η Θράκη δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή και θέλει η Ελλάδα να συμπεριφέρεται δίκαια σε όλους και να ακολουθεί τους κανόνες. Επισκέπτεται την Ξάνθη, τη Δράμα και την Καβάλα. Ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης διάφορα μέρη του Βορρά, όπως η Πέλλα, η Πιερία και η Ημαθία, και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία την Παρασκευή στο πλαίσιο του προγράμματος των περιοδειών του.

Οι «προειδοποιήσεις» ήταν σήματα ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά, ειδικά για τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς. Τότε ήχησαν στο γαλάζιο στρατόπεδο ηχηρά «καμπανάκια», στρέφοντας την προσοχή του κομματικού μηχανισμού και προσωπικά του Μητσοτάκη σε συγκεκριμένα σημεία του εκλογικού χάρτη.

Στην Πιερία η κεντροδεξιά κυβερνητική παράταξη έχασε ποσοστά στις τελευταίες εκλογές σε σχέση με την πιο προηγούμενη. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2023, μια άλλη ομάδα με την ονομασία ΝΔ έχασε μερικούς ακόμη βαθμούς αλλά παρέμεινε στην πρώτη θέση. Και άλλες ομάδες τα πήγαν καλύτερα από πριν σε αυτόν τον τομέα.

Αντίστοιχα στην Πέλλα ισχυροποιήθηκε ο χώρος δεξιότερα της ΝΔ, με την παράταξη να χάνει δυνάμεις σε σχέση με το 2019 αλλά και μεταξύ των αναμετρήσεων Μαΐου – Ιουνίου 2023 (κατά 2,64 μονάδες), κερδίζοντας την περιφέρεια με 38,41%.

Περίπου το ίδιο έγινε στη Δράμα όπου η ΝΔ έχασε σχεδόν 4,5 μονάδες από το 2019 (ή αλλιώς 2.550 ψήφους) ενώ στην Ημαθία, όπου οι γαλάζιοι κατέγραψαν οριακές απώλειες, η Ελληνική Λύση κατάφερε να πάρει έδρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments