Πολιτική

Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία [pic]

Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: [369539] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "YGEIAMOY 2024 - ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ" (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα κι είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και ιδίως στην Υγεία και στην ψηφιακή Υγεία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη μεγάλη σημασία των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης και στον χώρο της Υγείας στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Συνέδριο «Ygeia mou 2024 – Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος». Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, και τον Μιχάλη Μπλέτσα, ερευνητή και διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα κι είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και ιδίως στην Υγεία και στην ψηφιακή Υγεία», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα στην Υγεία και δρομολογούνται ανάλογες επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως το σύστημα υγείας της χώρας μας κουβαλά πολλές παθογένειες του παρελθόντος όπως ελλείψεις προσωπικού. «Έχουμε υποχρέωση να διορθώσουμε βασικές αδυναμίες του συστήματος. Είναι σημαντικό να παρέχουμε ποιοτικές συνθήκες νοσηλείας» σημείωσε. Παράλληλα έκανε αναφορά σε περιστατικά όπου ασθενείς δεν έχουν κατάλληλες συνθήκες νοσηλείας τονίζοντας πως τέτοιες περιπτώσεις πρέπει πρώτα και κύρια να αντιμετωπιστούν.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας σημείωσε πως «έχουμε δρομολογήσει ένα σχέδιο ανάταξης του συστήματος Υγείας, δαπανώντας σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να βελτιώσουμε υποδομές και να διορθώσουμε ελλείψεις που αφορούν το προσωπικό». Στη συνέχεια αποκάλυψε πως «έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη».

Μιλώντας δε για την Τεχνητή Νοημοσύνη επεσήμανε πως είναι ένα εργαλείο που θα εξοικονομήσει στους γιατρούς χρόνο προς όφελος των ασθενών, αλλά ξεκαθάρισε πως για να γίνει αυτό χρειάζονται δεδομένα. «Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά αυτά πρέπει να είναι ανώνυμα» τόνισε και αναφέρθηκε επίσης και στα βήματα που ήδη γίνονται όπως το Myhealthapp μέχρι τον ολοκληρωμένο ιατρικό φάκελο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments