Πολιτική

ΝΔ: Ενόχληση της δεξιάς πτέρυγας για πρωθυπουργικές κινήσεις

ΝΔ: Ενόχληση της δεξιάς πτέρυγας για πρωθυπουργικές κινήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η "πολιτική του κατευνασμού" στο επίκεντρο της δεξιάς τάσης του κυβερνώντος κόμματος.

Σκεπτικισμός και προβληματισμός υπάρχουν σε ευρεία τμήματα της Ν.Δ. έναντι του ενδεχομένου να τορπιλιστεί η επιχείρηση συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της παράταξης λόγω των κυβερνητικών χειρισμών στα κεφάλαια της εξωτερικής πολιτικής. Επικρατεί μάλιστα η αντίληψη ότι οι κόκκινες γραμμές τις οποίες, όπως ισχυρίζεται, έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πεδίο των ελληνοτουρκικών δεν πείθουν το παραδοσιακό συντηρητικό ακροατήριο που παρατηρεί τις διαδοχικές προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Γίνεται αναφορά στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος, στην πρόθεση ένταξης της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα σχολικά εγχειρίδια και στις τουρκικές αντιδράσεις που πυροδότησε η ανακοίνωση Μητσοτάκη για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων.

Την ίδια ώρα, μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανησυχούν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν μιλά μόνο για ένα θέμα που αφορά την υφαλοκρηπίδα, αλλά μια ολόκληρη λίστα με διαφορετικά προβλήματα. Πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι όλα είναι προς συζήτηση, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και οι γκρίζες ζώνες. Κάποιοι θυμίζουν τα πρόσφατα σχόλια του Υπουργού Εξωτερικών ότι η συζήτηση για τα θαλάσσια πάρκα είναι επικίνδυνη και μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο.

Οι συνεπείς φωνές του πατριωτισμού στους κόλπους της ΝΔ στηλιτεύουν μια στρατηγική που ονομάζεται «κατευνασμός» και ανησυχούν μήπως χρησιμοποιείται από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη. Μιλούν συγκεκριμένα για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο Α. Σαμαράς έχει πει ότι κάποιοι στην Αθήνα προσπαθούν να συνάψουν ειρήνη με την Τουρκία χωρίς να συνεξετάζουν το Κυπριακό. Πιστεύει ότι η επίλυση των προβλημάτων στην Κύπρο είναι σημαντική πριν από την προσπάθεια ειρήνης με την Τουρκία.

Τη δυσανεξία των ενοίκων του Μαξίμου προκάλεσε και το απόσπασμα πρόσφατου κεντρικού άρθρου στην ιστοσελίδα antinews, που αποτελεί ιστότοπο αναφοράς της συντηρητικής παραταξιακής βάσης, στο οποίο αναφερόταν πως «φαίνεται πλέον ότι η εξωτερική πολιτική καθορίζεται και επιβάλλεται από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο μιας προσωπικής πολιτικής και από μια μικρή ομάδα “προθύμων” σε μια διπλωματία μη αντίδρασης και υποτέλειας. Ο ελληνικός λαός μαθαίνει από τις τουρκικές εφημερίδες τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, οι οποίες εφημερίδες δηλώνουν προκλητικά τη χαρά τους για τις επιτυχίες που θα επιτευχθούν για τη χώρα τους». Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση ελπίζει στη συνέχιση της αισθητής μείωσης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments