Πολιτική

Ράμα: Χωρίς τους Αλβανούς δεν υπάρχει ελληνική οικονομία

Ράμα: Χωρίς τους Αλβανούς δεν υπάρχει ελληνική οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: [369472] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν υπάρχει υπόθεση Μπελέρη - Η Αλβανία είχε «κατεβάσει τα παντελόνια» της στην Ελλάδα.

Στη… σκληρή γραμμή επιμένει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη. Λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία του στο Γαλάτσι, για την οποία ο ίδιος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του σε ότι αφορά την ανταπόκριση των ομοεθνών του, ο Έντι Ράμα μιλώντας αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό TV Klan ανέφερε ότι δεν υπάρχει υπόθεση με αυτό το όνομα, δεν υφίσταται.

«Τα ζητήματα που γνωρίζουμε ως διμερή, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών, το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αποδοχής των Αλβανών ως ισότιμων πολιτών και της χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων… Πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι Αλβανοί της Ελλάδας θα πάρουν αυτό που περιμένουν… Αυτά είναι εκκρεμή ζητήματα, τα υπόλοιπα θέματα που η μία πλευρά μονομερώς δημιουργεί δεν είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν διμερώς» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα για την έκθεση των έργων του ήταν σας σταρ έχοντας δίπλα του τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Νίκο Δένδια ενώ τώρα δεν ήταν καλοδεχόμενος απάντησε: «Σήμερα μου φτάνει και μου περισσεύει που ήμουν ο «σταρ» των Αλβανών της Ελλάδας»

Η εμπρηστική ρητορική Ράμα συνεχίστηκε και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το γεγονός ότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη σύλληψη Μπελέρη: «Εγώ ξέρω πολλές επετείους. Δεν ξέρω πότε έχεις εσύ γενέθλια. Αυτή είναι μια ελληνική υπόθεση. Η Αλβανοί στην Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη. Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Είναι μεγάλη δύναμη οι Αλβανοί στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά!.

Όσον αφορά την πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων ο Ράμα ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις μας ήταν οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχε «κατεβάσει τα παντελόνια»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments