Πολιτική

Σε ειδική αποστολή ο Μητσοτάκης απέναντι στα προπύργια Νίκης και Ελληνικής Λύσης

Σε ειδική αποστολή ο Μητσοτάκης απέναντι στα προπύργια Νίκης και Ελληνικής Λύσης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Σε ειδική αποστολή ο Μητσοτάκης

Στη Βόρεια Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία ο πρωθυπουργός.

Σε δύο μηνύματα συμπυκνώνει το πολιτικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς απομένουν πλέον μόλις 25 ημέρες πριν τις κάλπες.

Το πρώτο μήνυμα είναι η σημασία της Νέας Δημοκρατίας να έχει ισχυρή φωνή και παρουσία στις Βρυξέλλες, παραμένοντας το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στον μεγαλύτερο πολιτικό σχηματισμό της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στον Έβρο. “Τα αιτήματά μας στις Βρυξέλλες μπορούν να επιταχύνουν την αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Γι’ αυτό και αυτές οι ευρωεκλογές είναι τόσο σημαντικές. Όσο πιο δυνατή είναι η φωνή μας, τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε για όλους τους Έλληνες”, είναι το πρώτο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας που κυκλοφόρησε χθες, με το σύνθημα ‘Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη’.

Το δεύτερο μήνυμα είναι η πολιτική σταθερότητα και η αντίδραση των ψηφοφόρων σε όσους θέλουν να μετατρέψουν αυτές τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση. Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες στη Μάκρη Έβρου, «το πολιτικό μήνυμα το οποίο θα εξαχθεί από αυτές τις ευρωεκλογές, το βράδυ της 9ης Ιουνίου, έχει μεγάλη σημασία για το αν θα μπορούμε να συνεχίσουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση, με την ίδια ορμητικότητα, αυτές τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών. Ή αν θα δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιους να ισχυριστούν ότι κάτι άλλαξε στο πολιτικό τοπίο και εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση δεν έχει πια την ίδια νομιμοποίηση να συνεχίσει τη δουλειά της».

Η περιοδεία του πρωθυπουργού συνεχίζεται με ομιλία σήμερα στις 10:30 π.μ. στο Ωδείο Αθηνών σε ημερίδα για την υγεία που συνδιοργανώνουν το ygeiamou και το “Πρώτο Θέμα” και στις 18:00 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με θέμα τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Πέλλα, την Ημαθία και την Πιερία. Στην Πιερία, η Νίκη κέρδισε το υψηλότερο ποσοστό 9,26% στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ενώ τα “δεξιά” κόμματα της ΝΔ – Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες – συγκέντρωσαν συνολικά 21,82% των ψήφων. Λίγο βορειότερα, στην Πέλλα, τα τρία αυτά κόμματα ήρθαν τέταρτο, πέμπτο και έκτο αντίστοιχα, συγκεντρώνοντας αθροιστικά 20%.

Αν και τα δεδομένα έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο και η Σπάρτη δεν συμμετείχε στις εκλογές λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου, η τάση σε αυτές τις εκλογικές περιφέρειες είναι σαφής και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει ξεκάθαρα σε μια ανατροπή στις 9 Ιουνίου.

Αυτή την εβδομάδα, το κόμμα θα περιοδεύσει στην Αττική, ιδιαίτερα στα Βριλήσσια, το Σάββατο, και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης και της Ηπείρου, πριν ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία με ομιλία στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 5 Ιουνίου και μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Παράλληλα, εκτός από τους 12 υπουργούς που ο καθένας έχει δεσμευτεί ότι θα “κατέβει” υποψήφιος από την περιφέρειά του, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, βουλευτές, στελέχη φορέων της ΝΔ και περιφερειακοί και τοπικοί αρχηγοί κομμάτων θα “αναλάβουν” συγκεκριμένες ομιλίες αυτές τις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, όπου θα αναδείξουν τόσο το έργο της κυβέρνησης όσο και τα όσα υλοποιούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments