Πολιτική

Στο 20% ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 20% ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364198] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την εικόνα της κυβερνώσας αριστεράς θέλει να δώσει ο Στ. Κασσελάκης.

Ο πήχυς των ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε «ασανσέρ». Το θετικό, ωστόσο για την Κουμουνδούρου είναι πως το τελευταίο διάστημα ανεβαίνει μόνο προς τα πάνω. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διαπραγματεύονται τη δεύτερη θέση την οποία θεωρούν πως έχουν «κλειδώσει». Δεν είναι μόνο το κύμα των δημοσκοπήσεων που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει ότι μπορούν να αναπτύξει κάποια δυναμική που να τους απειλήσει.

Τι θέλουν τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης και οι συνεργάτες του; Θέλουν να δώσουν στο κόμμα την εικόνα της “κυβερνώσας αριστεράς” που επιστρέφει. Για το σκοπό αυτό, ο αρχηγός του κόμματος κάνει τακτικά στους υποστηρικτές του “ενέσεις ηθικής τόνωσης”, όπως είπε σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό σταθμό της Θεσσαλίας.

“Αυτό που θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό είναι να κοιτάξει τα ψηφοδέλτια και να στηρίξει τους πραγματικά καλούς ανθρώπους και τους πολλούς νέους ανθρώπους που θέλουν να συμβάλουν και να μας δώσουν τουλάχιστον ένα πολύ ισχυρό ποσοστό με το ‘2’ και να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι αυτή είναι η αντιπολίτευση που θέλουμε και ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε”. Οτιδήποτε πάνω από το 20% όχι μόνο θα επιτρέψει στον Στέφανο Κατσελάκη να προχωρήσει ανεμπόδιστα στις αλλαγές που θέλει να προωθήσει στο κόμμα του, αλλά αναμφίβολα θα ενισχύσει και τα όνειρά του για το μέλλον. Αντίθετα, ένα φτωχό αποτέλεσμα θα αφύπνιζε την εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία είναι πιστή στο άτυπο μορατόριουμ από το συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, η ρητορική αυτή βασίζεται στο κλίμα που εισπράττει ο Στέφανος Κατσελάκης σε όλη την Ελλάδα, όπου οι πολίτες δεν είναι πλέον μόνο θυμωμένοι με την κυβέρνηση, αλλά και πεπεισμένοι ότι ο νεογέννητος ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι η λύση στα προβλήματά τους. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη στις δημοσκοπήσεις που κερδίζει δύναμη, έστω και με αργό ρυθμό

Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφύγει τα “ψέματα” το επόμενο διάστημα μπορεί να κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης ανέβασε πρόσφατα στροφές στο θέμα των εμβολίων δεν ικανοποιεί την Κουμουνδούρου. Χθες είχαμε ένα νέο γύρο στο “ντιμπέιτ” με τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνει σήμερα έναν μακρύ κύκλο περιοδειών που ξεκίνησε μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα από τα νησιά του Αιγαίου, μέσω Ιονίου και Ηπείρου, και κατέληξε στη Θράκη, με Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα. Η παραμονή του στην Αθήνα ενδεχομένως να συνδυαστεί με τοπικές επισκέψεις, καθώς στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πρώην «κάστρα» της δυτικής Αθήνας, της δυτικής Αττικής και της β’ Πειραιά να κερδηθούν δίνοντας πολύ καλά ποσοστά στο κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments