Πολιτική

Στο “ραντάρ” του Μαξίμου νέοι, γυναίκες και απολιτίκ

Στο “ραντάρ” του Μαξίμου νέοι, γυναίκες και απολιτίκ

Πηγή Φωτογραφίας: [369032] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (POOL/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/EUROKINISSI)

Κινήσεις ενάντια στη χαλαρότητα και την αδιαφορία.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιεί ένα ειδικό σχέδιο για να προσπαθήσει να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από ομάδες όπως γυναίκες, νέοι και άτομα που δεν ανήκουν σε κάποιο πολιτικό κόμμα και δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτική. Αυτές οι ομάδες είναι πραγματικά σημαντικές για την επίτευξη του στόχου που θέλει ο Κ. Μητσοτάκης, που είναι να πάρει τουλάχιστον το 33% των ψήφων στις 9 Ιουνίου.

Τις επόμενες εβδομάδες, στο Μαξίμου θα επικεντρωθούn στην προσέγγιση των νέων. Στις τελευταίες εκλογές το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν για πρώτη φορά κορυφαία επιλογή για νέους 17-24 ετών, αλλά παραδοσιακά οι νέοι τείνουν να υποστηρίζουν λιγότερο τα κεντροδεξιά κόμματα. Για να συνδεθεί με νέους ψηφοφόρους, ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το TikTok, έτσι ώστε να μοιράζεται βίντεο σχετικά με τη Eurovision και το Final Four.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μιλήσουν για όλα όσα κάνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις νεαρότερες ηλικίες κατά τους τελευταίους δέκα μήνες. Θα επικεντρωθούν στο να βελτιώσουν τα σχολεία, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό και να βοηθήσουν τις οικογένειες να βρουν καλύτερα μέρη για να ζήσουν.

Η ομάδα του πρωθυπουργού σκέφτεται επίσης πώς να βοηθήσει τις γυναίκες, ειδικά τις μητέρες και τις εργαζόμενες. Θα μιλήσουν περισσότερο για προγράμματα όπως το να δίνουν στις μητέρες περισσότερα χρήματα όταν κάνουν μωρό και δωρεάν τσεκ απ. Θέλουν επίσης να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία. Αν και ο περισσότερος κόσμος ψηφίζει το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη, υπάρχουν ακόμα πολλές γυναίκες που δεν έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν ακόμα. Αυτό κάνει τις γυναίκες μια σημαντική ομάδα για να προσπαθήσει να κερδίσει ο πρωθυπουργός.

Το Μαξίμου θέλησε να προσεγγίσει κάθε λογής ανθρώπους της κοινωνίας και έτσι ο πρωθυπουργός πήγε στη Χίο και κάλεσε όλους να εμπλακούν στις επικείμενες εκλογές. Το Μαξίμου επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση των πολιτών που συνήθως αδιαφορούν για τις ευρωεκλογές να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν, με στόχο τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Είναι πολύ µεγάλη επιτυχία για την παράταξη αυτή ότι µπόρεσε και συντονίστηκε µε τα ρεύµατα των καιρών, ότι κράτησε αναλλοίωτες τις αξίες της, ενώ ταυτόχρονα µπόρεσε και διευρύνθηκε σε νέους πολιτικούς χώρους», είπε ο πρωθυπουργός από τη Χίο, κάνοντας ένα νέο άνοιγµα στον χώρο του πολιτικού Κέντρου, στον οποίο τα ευρήµατα των δηµοσκοπήσεων παρουσιάζουν τη Ν.∆. κυρίαρχη δύναµη, δεδοµένης και της έλλειψης σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments