EDITOR'S PICK

Αλόννησος: Βρετανικό αφιέρωμα για το «πανέμορφο κρυμμένο διαμάντι χωρίς ορδές τουριστών»

Αλόννησος: Βρετανικό αφιέρωμα για το «πανέμορφο κρυμμένο διαμάντι χωρίς ορδές τουριστών»
Ακολουθώντας την οδό της ήπιας ανάπτυξης, το ελληνικό νησί δεν δέχεται ορδές τουριστών και έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά του, αναφέρει η Mirror

Ως ένα «πανέμορφο κρυμμένο διαμάντι χωρίς τις ορδές των τουριστών» περιγράφεται στον βρετανικό Τύπο η Αλόννησος, η οποία «ανταγωνίζεται επάξια» δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🇬🇷 Grčka Info 🇬🇷 (@grckainfo)

Στο πρόσφατο αφιέρωμά της, η Mirror εκθειάζει τα ελληνικά νησιά υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τους Βρετανούς, που τα επισκέπτονται για τις μαγευτικές παραλίες τους και το λαχταριστό φαγητό τους.

Η απάντηση της Αλοννήσου στον υπερτουρισμό είναι η αυθεντικότητα αναφέρει το βρετανικό αφιέρωμα

Παραλία με βότσαλα στην Αλόννησο

Το άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων στα εντυπωσιακά πράσινα τοπία, την εξαιρετική εξυπηρέτηση, τις περιπατητικές διαδρομές, τη γραφικότητα των χωριών και τις παραδεισένιες παραλίες, εστιάζοντας στη μοναδικότητα της Αλοννήσου που συχνά παραβλέπεται από τους παραθεριστές επειδή δεν είναι τόσο διάσημη όσο άλλα νησιά.

Η Αλόννησος σημειώνεται «δεν δέχεται ορδές τουριστών αλλά έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα της, ακολουθώντας την οδό της ήπιας ανάπτυξης».

Στη συνέχεια το άρθρο επικαλείται μερικές από τις αναρίθμητες θετικές κριτικές που αποσπά το νησί κάθε χρόνο από τουρίστες που εντυπωσιάζονται από τα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, τις ταβερνες με οικογενειακη παράδοση, τα ποιοτικά καταλύματα, την αύρα ηρεμίας που εκπέμπει ο τόπος, καθώς και τις υπηρεσίες χωρίς υψηλό τίμημα που παρέχουν οι επαγγελματίες.

«Στην Αλόννησο οι προσδοκίες για ιδανικές διακοπές συναντούν την πραγματικότητα, τονίζουν στα σχόλια οι επισκέπτες του προορισμού» αναφέρει η Mirror.

«Να μη χαθεί η ουσία του προορισμού» «Μέσα σε έναν τουριστικό τοπίο που οι σύγχρονες συνθήκες αλλοιώνουν την ταυτότητα και το φυσικό περιβάλλον πολλών Ελληνικών νησιών, στην Αλόννησο καταβάλλεται προσπάθεια για να μην χαθεί η ουσία του προορισμού», εξηγεί το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας, Διογένης Θεοδώρου, μιλώντας για το φετινό κάλεσμα του δήμου στην Ελλάδα και τις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Και προσθέτει: «Η φύση, οι εναλλακτικές δραστηριότητες όπως οι καταταδύσεις και η πεζοπορία, η ποιότητα των υπηρεσιών, η γαστρονομία καθώς και το μεγαλύτερο φυσικό Θαλάσσιο Πάρκο της Μεσογείου έχουν απήχηση στο ταξιδιωτικό κοινό δημιουργώντας αξιόλογη δυναμική και για τη νέα σεζόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments