Μόνο δύο χώρες θα επιβιώσουν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
Πηγή Φωτογραφίας: Artificial image of a potential nuclear explosion. (Pixabay.com)
Υπάρχει πιθανότητα να πεθάνουν περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε μόλις 72 ώρες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.
Ωστόσο, μην πανικοβάλλεστε γιατί υπάρχουν και καλά νέα!
Σύμφωνα με την δημοσιογράφο-ερευνητή και συγγραφέα Annie Jacobsen υπάρχουν μόνο δύο χώρες, στις οποίες θα μπορούσατε να επιβιώσετε εάν ξεσπούσε πυρηνικός πόλεμος.
Η 56χρονη από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ να σημειωθεί πως έχει περάσει χρόνια ερευνώντας τις πιθανές επιπτώσεις μίας τέτοιας απειλής.
«Η γεωργία θα αποτύγχανε, και όταν η γεωργία αποτυγχάνει, οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν. Συν τοις άλλοις, θα έχουμε και τη δηλητηρίαση από την ακτινοβολία…»
Επιστρέφοντας στις δύο χώρες που φαίνεται να αποτελούν τη μοναδική σανίδα σωτηρίας, η ειδικός εξηγεί πως οι πυρηνικές επιθέσεις θα προκαλούσαν την εξάπλωση πυκνού καπνού από τις φωτιές σε τρεις ηπείρους, προκαλώντας τελικά μια μίνι εποχή των παγετώνων.
Αυτό πιθανότατα θα σκότωνε πέντε δισεκατομμύρια από τα οκτώ δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη μέσα σε ελάχιστα 24ωρα.
«Οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζουν υπόγεια»
«Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, σίγουρα τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη θα καλύπτονταν από στρώματα πάγου … μέρη όπως η Αϊόβα και η Ουκρανία θα σκεπάζονταν με χιόνι για 10 χρόνια», εξήγησε η Jacobsen μιλώντας στο podcast Diary of A CEO.
«Η γεωργία θα αποτύγχανε, και όταν η γεωργία αποτυγχάνει, οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν. Συν τοις άλλοις, θα έχουμε και τη δηλητηρίαση από την ακτινοβολία, επειδή το στρώμα του όζοντος θα καταστραφεί τόσο πολύ δεν θα μπορούσατε να βρίσκεστε έξω στο φως του ήλιου… οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζουν υπόγεια», συμπλήρωσε.
Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία
Η Jacobsen δήλωσε ότι ο καθηγητής Brian Toon, κορυφαίος εμπειρογνώμονας σε θέματα κλίματος και ατμοσφαιρικής επιστήμης, της είπε ότι μόνο δύο χώρες θα μπορούσαν δυνητικά να επιβιώσουν από έναν πυρηνικό χειμώνα – η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, οι οποίες μπορούν να «διατηρήσουν τον τομέα της γεωργίας».
Ακούστε την Annie Jacobsen:
Το σχόλιο σας