Ελλάδα

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Νέο βίντεο -«Διένυσε πάρα πολλά μέτρα μέχρι να της επιτεθεί δεν πετάχτηκε»

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Νέο βίντεο -«Διένυσε πάρα πολλά μέτρα μέχρι να της επιτεθεί δεν πετάχτηκε»

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης, μπαίνουν οι τρεις αστυνομικοί, που εμπλέκονται στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την δολοφονική επίθεση στην Κυριακή Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στο οποίο αποκαλύπτεται ποια ήταν η πραγματική απόσταση που διένυσε ο δράστης πριν επιτεθεί πισώπλατα στο θύμα.

Στο βίντεο που εξασφάλισε ο ANT1, ο δράστης φτάνει με την μηχανή του, μπαίνει στο χώρο πάρκινγκ, στο προαύλιο σημείο έξω από το αστυνομικό τμήμα, και μάλιστα με το φως της μηχανής ανοιχτό, το οποίο – σύμφωνα με τους συγγενείς του θύματος– ένας προσεκτικός φρουρός θα το είχε προσέξει από το σημείο σκοπιάς του. Ο δράστης παρκάρει βιαστικά αφήνοντας κινητό και κλειδιά πάνω στο δίκυκλο, κατεβαίνει, αρχίζει να περπατά μια σημαντική απόσταση. Και μετά ανοίγει το βήμα, ξεκουμπώνει το μπουφάν του, βγάζει το μαχαίρι και επιτίθεται.

Μάλιστα, επιτέθηκε έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεων του και σε ήρεμη κατάσταση, όπως υποστηρίζουν οι γονείς του κοριτσιού.

Στα δευτερόλεπτα του βίντεο – ντοκουμέντο, ο δράστης είναι καθαρός από ουσίες. Οι αρχές δεν βρήκαν στον οργανισμό του ούτε οπιούχες ουσίες, ούτε παραισθησιογόνα, ούτε διεγερτικά. Ανίχνευσαν μόνο την κατασταλτική ουσία διαζεπίνη, καθώς ο δράστης λάμβανε ήπια ηρεμιστικά για τον ύπνο.

«Ο δράστης ήταν καθαρός από κάθε ουσία που θα μπορούσε να στερήσει την χρήση του λογικού του όπως υποστήριξε. Διένυσε πάρα πολλά μέτρα, ούτε αιφνιδιάστηκε ο φρουρό, ούτε πετάχτηκε από το σκοτάδι», δήλωσε σχετικά η δικηγόρος της μητέρας του θύματος, Έλενα Τζούλη.

Ποινές «χάδι»

Παράλληλα, οι γονείς μιλούν για ποινές «χάδι» εις βάρος των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο πόρισμα της ΕΔΕ για τις πειθαρχικές ευθύνες του αστυνομικού φρουρού, της έμπειρης επόπτριας και της νεαρής αστυφύλακα, η οποία εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, η αρχική πρόταση είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης. Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που είπε στο θύμα ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί προβλέπεται να λάβει την πιο ελαφριά ποινή, καθώς η πρόταση για εκείνον είναι η καταβολή μικρού χρηματικού προστίμου. Πάντως, η τελεσίδικη απόφαση για τις τιμωρία των αστυνομικών θα συσχετιστεί και με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Συντετριμμένος ο πατέρας της Κυριακής δήλωσε: «Δεν μπορώ να νιώθω δικαιωμένος με την προτεινόμενη ποινή, ότι θα μπουν σε διαθεσιμότητα και ενδεχομένως να φύγουν από το σώμα. Και μέχρι να γίνει αυτό; Θα εξακολουθήσουν να πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογούμενους, ενώ φταίνε για το κακό που έπαθε το παιδί μου, γιατί το άφησαν απροστάτευτο στα χέρια του δολοφόνου. […] Εγώ ξέρω ότι οι αστυνομικοί δουλεύουν ακόμα, οι ποινές είναι στα λόγια, ενώ το παιδί μου είναι θαμμένο. Ποιοι τους έβαλαν να κάνουν αυτή την δουλειά και να προστατεύουν τους πολίτες; Θα μάθω ποτέ; Γιατί δεν ψάξανε ποιος τους τοποθέτησε σε σοβαρά πόστα και τέτοια βραδινή ώρα;»

Η δικηγόρος του Ελένη Μαζαράκη υπογράμμισε: «Οι ποινές είναι ποινές χάδι… Η ΕΔΕ περιχαρακώθηκε σε 3 χαμηλόβαθμούς αστυνομικούς, χωρίς να έχει ελεγχθεί καν ο διοικητής του τμήματος που είχε ορίσει τις υπηρεσίες. Εμείς αυτά θα τα θέσουμε στο Συνήγορο του Πολίτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments