Τεχνολογία

Gemini: Η Google «επανασχεδιάζει» το Android με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Gemini: Η Google «επανασχεδιάζει» το Android με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: /elperfil.pe

Στο event Google I/O 2024, ο «κολοσσός» του Διαδικτύου δήλωσε ότι θα ενσωματώσει την AI στο Android με τρεις τρόπους: βάζοντας την AI αναζήτηση στο Android, κάνοντας τον Gemini τον νέο AI βοηθό και αξιοποιώντας την AI στη συσκευή.

Η Google επιδιώκει να «επανασχεδιάσει» το Android με την Τεχνητή Νοημοσύνη Gemini, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα «γεγονός που συμβαίνει μία φορά στα 30 χρόνια».

Στο event Google I/O 2024, ο «κολοσσός» του Διαδικτύου δήλωσε ότι θα ενσωματώσει την AI στο Android με τρεις τρόπους: βάζοντας την AI αναζήτηση στο Android, κάνοντας τον Gemini τον νέο AI βοηθό και αξιοποιώντας την AI στη συσκευή.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα εργαλεία αναζήτησης AI, όπως το Circle to Search, θα βρίσκονται στο επίκεντρο του Android. Το εργαλείο που βασίζεται στην ΤΝ, το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει φυσικά κυκλωμένα αντικείμενα και κείμενο σε φωτογραφίες και στην οθόνη, θα ενισχυθεί για να αντιμετωπίσει πιο σύνθετα προβλήματα όπως γραφήματα και τύπους αργότερα φέτος.

Το Gemini AI, το οποίο βρίσκεται στο Google Pixel 8a αυτή τη στιγμή, θα γίνει το θεμέλιο της ΤΝ για το Android, φέρνοντας την πολυτροπική AI – την τεχνολογία για την επεξεργασία, ανάλυση και μάθηση από πληροφορίες και εισόδους για πολλαπλές πηγές και αισθητήρες – στο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας.

Στην πράξη, αυτό θα σημαίνει ότι το Gemini θα λειτουργεί σε κάθε είδους εφαρμογές και εργαλεία για να παρέχει προτάσεις, απαντήσεις και προτροπές με επίγνωση του πλαισίου. Ένα παράδειγμα αυτού ήταν η χρήση της AI στην εφαρμογή Android Messages για την παραγωγή εικόνων που έχουν δημιουργηθεί από AI για να μοιράζονται σε συνομιλίες. Ένα άλλο είναι η δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με ένα βίντεο στο YouTube που παρακολουθεί ένα άτομο και να αντλεί δεδομένα από πηγές όπως PDF για να απαντά σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως ένας συγκεκριμένος κανόνας σε ένα άθλημα.

Επιπλέον, το Gemini μπορεί να μάθει από όλα αυτά και να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να προβλέψει τι μπορεί να θέλει ένα άτομο. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας ότι ο χρήστης έχει δείξει ενδιαφέρον για το τένις και σε συνομιλίες σχετικά με το άθλημα, θα μπορούσε να προσφέρει (λογοπαίγνιο με πρόθεση) επιλογές για την εύρεση κοντινών γηπέδων τένις.

Η τρίτη πτυχή του AI-ing Android είναι να εξασφαλιστεί ότι μεγάλο μέρος της έξυπνης επεξεργασίας μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο, αντί να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο. Έτσι, το Gemini Nano παρέχει ένα θεμελιώδες μοντέλο χαμηλής καθυστέρησης για την ενσωματωμένη επεξεργασία AI, με πολυτροπικές δυνατότητες- αυτό ουσιαστικά επιτρέπει στην AI να κατανοεί περισσότερο το πλαίσιο του τι της ζητείται και τι συμβαίνει.

Ένα παράδειγμα αυτού στην πράξη ήταν πώς το Gemini μπορεί να ανιχνεύσει μια απατηλή κλήση που επιδιώκει να εξαπατήσει ένα άτομο με τα τραπεζικά του στοιχεία και να το ειδοποιήσει πριν από την απάτη. Και καθώς αυτή η επεξεργασία λαμβάνει χώρα στο τηλέφωνο, δεν υπάρχει καμία ανησυχία σχετικά με μια απομακρυσμένη τεχνητή νοημοσύνη που παρακολουθεί ιδιωτικές συνομιλίες.

Εξίσου, η τεχνολογία ΤΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει την κατανόηση των συμφραζομένων της για να βοηθήσει στην παροχή ακριβών περιγραφών για το τι κοιτάζει ένα άτομο με προβλήματα όρασης, είτε στην πραγματική ζωή είτε στο διαδίκτυο.

Εν ολίγοις, η Google σκοπεύει να καταστήσει το Android με επίκεντρο την ΤΝ, πιο χρήσιμο και πιο ισχυρό, όταν πρόκειται για την εύρεση πραγμάτων και τη διεκπεραίωση εργασιών. Και με το Gemini Nano να έρχεται με πολυτροπικές δυνατότητες στις συσκευές Pixel αργότερα φέτος, μπορούμε σίγουρα να περιμένουμε να δούμε τη σειρά Google Pixel 9 να είναι τα πρώτα τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσουν με το επανασχεδιασμένο Android.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments