Nέα της αγοράς

Ναυπηγεία ΟΝΕΧ : Νέο υψηλό με 23 πλοία να βρίσκονται ταυτόχρονα στις γιάρδες

Ναυπηγεία ΟΝΕΧ : Νέο υψηλό με 23 πλοία να βρίσκονται ταυτόχρονα στις γιάρδες

Πηγή Φωτογραφίας: AIGAIONEWS.GR

Μόλις πριν 4 εβδομάδες είχε σημειωθεί το ρεκόρ εποχών με 19 πλοία ταυτόχρονα, ενώ πριν την ΟΝΕΧ τα ναυπηγεία είχαν 18-22 πλοία σε ένα έτος. Oι Έλληνες πλοιοκτήτες εμπιστεύονται την εγχώρια Ναυπηγική Βιομηχανία

Νέο υψηλό για τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ελλάδας με 23 πλοία ταυτόχρονα στις γιάρδες της ΟΝΕΧ. Από αυτά εννέα είναι στην Σύρο και 14 στην Ελευσίνα, με το 14ο να καταπλέει σήμερα γεγονός που αποτελεί και υψηλό όλων των εποχών για την Ελευσίνα.

Μόλις πριν από 4 εβδομάδες είχε σημειωθεί το ρεκόρ εποχών με 19 πλοία ταυτόχρονα, ενώ πριν την ΟΝΕΧ τα ναυπηγεία είχαν 18-22 πλοία σε ένα έτος.

Ο τύπος των πλοίων είναι: ⁃ 8 επιβατηγά, 1 LPG, 4 Tankers (1 Aframax, 3 Handymax), 4 Cable lying vessels, 6 Bulk carriers ( 2 Supramax και 4 Handy).

Από αυτά τα 20 είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, δύο αλγερινής ιδιοκτησίας και ένα σιγκαπουριανής ιδιοκτησίας.

Συνολικά μέχρι σήμερα στα ναυπηγεία της ΟΝΕΧ έχουν καταπλεύσει 562 πλοία εκ των οποίων 470 στην Σύρο και 92 στην Ελευσίνα. Το 83% των πλοίων που επισκευάστηκαν μέχρι σήμερα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες για ακόμα μια φορά εμπιστεύονται την εγχώρια Ναυπηγική Βιομηχανία.

Σύμφωνα με το ενεργό επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου ΟΝΕΧ, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενώ φτάνοντας σε πλήρη δυναμική και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, θα υπάρχει δυνατότητα επισκευής μέχρι και 300 πλοίων ετησίως.

«Τα παραπάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων της νέα εποχής των ναυπηγείων όπου γίνονται ταυτόχρονα πολλές μεγάλες μετασκευές, αναβαθμίσεις και επισκευές συνδυάζοντας τις συνολικές δυνατότητες των δυο ναυπηγικών- βιομηχανικών μονάδων. Με αλληλοκαλύψεις δυναμικού και δυνατοτήτων, λειτουργώντας ως μια ολοκληρωμένη ναυπηγική μονάδα , η μεγαλύτερη της Ελλάδας και από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου» αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.

ΠΗΓΗ/Μηνάς Τσαμόπουλος/newmoney.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments