Policy Briefs

Μελόνι: Αντίθετη σε μια αλαζονική Ευρώπη

Μελόνι: Αντίθετη σε μια αλαζονική Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Μελόνι: Αντίθετη σε μια

Αποφασιστική παρέμβαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού ένα μήνα πριν από τις κάλπες.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Giorgia Meloni, επικεφαλής της λίστας του ακροδεξιού κόμματός της Fratelli d’Italia για τους Ευρωπαίους του Ιουνίου, δήλωσε την Τετάρτη (15 Μαΐου) ότι θα ήταν αντίθετη στο μοντέλο ενός «υπερ-υπερκεντρικού γραφειοκρατικού κράτους » την οποία θεωρεί «αλαζονική και επεμβατική» .

«Βρισκόμαστε στις παραμονές μιας αποφασιστικής ψηφοφορίας, κατά την οποία οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μοντέλα για την Ευρώπη », έγραψε σε μήνυμά της απευθυνόμενη σε συνέδριο για την Ευρώπη που πραγματοποιείται στη Ρώμη.

Ακολουθώντας τη συνήθη γραμμή του κόμματός της, απορρίπτει επομένως το ομοσπονδιακό μοντέλο, «εχθρό των εθνικών ιδιαιτεροτήτων, που βασίζεται στη μεταφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή […] ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων κυριαρχίας εκ μέρους των κυβερνήσεων και των κοινοβουλίων» του βουλευτή κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτή η Ευρώπη είναι αλαζονική και επεμβατική, σε αντίθεση με την ελευθερία των πολιτών της », πρόσθεσε, επικρίνοντας «μια Ευρώπη που ισχυρίζεται ότι μας επιβάλλει τι πρέπει να τρώμε, τι αυτοκίνητο να οδηγούμε, πώς να ανακαινίζουμε το σπίτι μας, τι ρούχα φορούν και επίσης ίσως πώς να γράφουν και να σκέφτονται .

Λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ιταλία στις 8 και 9 Ιουνίου, η Fratelli d’Italia κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στις δημοσκοπήσεις, με το 27% των προθέσεων ψήφου, έναντι 20% για το Δημοκρατικό Κόμμα (κεντροαριστερά). , το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πιστεύουμε στο δεύτερο μοντέλο» , μια «συνομοσπονδία κυρίαρχων εθνών» που εγγυάται «την αρχή της επικουρικότητας που κατοχυρώνεται στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «εργαζόμαστε για να το οικοδομήσουμε» , επιβεβαίωσε.

«Θέλουμε μια ισχυρή και με επιρροή Ευρώπη, η οποία κάνει λιγότερα αλλά καλύτερα », επέμεινε.

«Για να κάνουμε καλύτερα σημαίνει να έχουμε μια Ευρώπη που ασχολείται με τα μεγάλα ζητήματα, ξεκινώντας από την εξωτερική πολιτική και την κοινή ασφάλεια, η οποία είναι πρωταγωνιστής στον κόσμο και σε σενάρια κρίσης, αλλά που αφήνει όλα τα άλλα στην ελευθερία και στην κυριαρχία των εθνών. »

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Fratelli d’Italia βρίσκεται στην ακροδεξιά ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CRE) με το ισπανικό Vox και το γαλλικό Reconquête! ιδιαίτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments