Πολιτική

Άδωνις: Να μας πει το ΚΚΕ σε ποια εφημερία δεν επικρατεί αναστάτωση [vid]

Άδωνις: Να μας πει το ΚΚΕ σε ποια εφημερία δεν επικρατεί αναστάτωση [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις: Να μας πει το ΚΚΕ σε ποια εφημερία δεν επικρατεί αναστάτωση [vid]

«Σκέφτομαι τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα δημόσια νοσοκομεία»

Στην αντεπίθεση για τη φωτογραφία που προβάλλει ο 902.gr πέρασε, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τη σημερινή φωτογραφία από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», που φιλοξενείται από τον 902.gr, και απάντησε, λέγοντας πως «η φωτογραφία απεικονίζει μια δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν όμως πολλές στιγμές όπου επικρατεί χαμός στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, που βρίσκονται σε εφημερία. Αυτή η φωτογραφία δεν απεικονίζει κάτι που είναι διαφορετικό από αυτό που ισχύει στις εφημερίες μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι όμως αυτός ο κανόνας για τα δημόσια νοσοκομεία σε εφημερία. Η φωτογραφία είναι σοκ για κάποιον που δεν έχει πάει σε εφημερία σε δημόσιο νοσοκομείο. Είναι αδύνατο να μην υπάρχει αναστάτωση σε ένα νοσοκομείο που δέχεται χίλια περιστατικά. Σε όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου υπάρχει χαμός στις εφημερίας. Η μόνη χώρα όπου δεν επικρατεί χαμός σε νοσοκομεία σε εφημερία είναι το Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί τα έχουν καταφέρει με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Σκέφτομαι σοβαρά να εισάγω την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι δεν θα κατηγορηθώ πως θέλω, δήθεν, να καταργήσω θέσεις για τους γιατρού».

Ακόμη, ερωτηθείς για την ασύδοτη συνταγογράφηση που πληρώνουν οι μικροβιολόγοι, που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται όλα τα παραπεμπτικά, ο Άδωνις απάντησε πως «οι εκπρόσωποι των κλινικοεργαστηριακών εργασιών ξέρουν πως ασχολούμαι ιδιαίτερα με το ζήτημα αυτό, περισσότερο παντός προηγουμένου υπουργού. Στη Βουλή με κατηγόρησαν, για το θέμα των τριών ευρώ, πως τα τρία ευρώ είναι πολλά και κανένα πολιτικό κόμμα δεν ψήφισε τη ρύθμιση που προώθησα. Και δεν τους θυμάμαι να βγάζουν ανακοινώσεις για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που καταψήφισαν. Και, επιπλέον, έβαλα και το νόμο για το ατομικό claw back για να μην πληρώνει ο ένας την υπέρβαση του άλλου και έχω βάλει και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία εφαρμόζονται για πρώτη φορά με δική μου πρωτοβουλία. Οι κλινικοεργαστηριακοί έχουν πολλά δίκια. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τωρινό, αλλά υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, και εγώ είμαι αυτός που ασχολούμαι συστηματικά με τα προβλήματα των κλινικοεργαστηριακών. Και παρακαλώ να βρεθεί έστω και ένας που εκτιμά πως δεν ασχολούμαι επισταμένως με τα προβλήματα των κλινικοεργαστηριακών».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το θέμα των απογευματινών χειρουργείων, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως τα απογευματινά χειρουργεία πάνε πολύ καλά. Έχουμε πάει από τα 300 στα 1000 απογευματινά χειρουργεία μέσα σε ένα χρόνο. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση των απογευματινών χειρουργείων. Η μεταρρύθμιση θα κριθεί κατά βάση σε ένα χρόνο, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αύξηση του αριθμού των απογευματινών χειρουργείων», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments