Πολιτική

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών [vid]

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI//Την άποψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι μια κακή συμφωνία με ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης για την ελληνική πλευρά, διατύπωσε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Θράσος των Συριζαίων να μας κουνάνε το δάκτυλο

Την άποψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι μια κακή συμφωνία με ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης για την ελληνική πλευρά, διατύπωσε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για τα τρία μνημόνια σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και απάντησε, λέγοντας πως «για να περάσουν τα μνημόνια από τη Βουλή, θα πρέπει προηγουμένως η άλλη πλευρά να έχει τηρήσει τη Συμφωνία. Όπως είναι η κατάσταση σήμερα, με τη σημερινή στάση της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να αμφισβητεί έμπρακτα τη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώ πως είναι αδιανόητη η κύρωση των μνημονίων από τη Βουλή».

«Οφείλω όμως να πω», πρόσθεσε ο Άδωνις πως «η ουσία του θέματος είναι άλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί για υποκρισία. Όμως, θεωρούσα και θεωρώ κακή και πρόχειρη τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το πόσο κακή Συμφωνία είναι φαίνεται ακόμη περισσότερο σήμερα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέκυψε στη βούληση των ΗΠΑ και έκανε το χατίρι των Αμερικάνων, που ήθελαν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Εμείς όμως δεν υποκύψαμε σε πιέσεις. Η Συμφωνία δεν προβλέπει ότι η εισδοχή των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ αποσύρεται αν παραβιαστεί η Συμφωνία. Και η Συμφωνία δεν προβλέπει την καταγγελία της. Τσίπρας και Παππάς έχουν δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα. Έχουμε ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης. Και οι Συριζαίοι έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάκτυλο. Και αυτή τη στιγμή, δεν πάνε καλά τα πράγματα με τη Συμφωνία. Το ουσιώδες είναι πως η συμφωνία είναι τόσο ετεροβαρής που δεν έχουμε περιθώρια μεγάλης αντίδρασης, αν η ηγεσία των Σκοπίων καταπατήσει τη συμφωνία», κατέληξε συμπερασματικά ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments