Πολιτική

Ευρωεκλογές: Το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ

Ευρωεκλογές: Το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Οικονομία και υγεία στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Πειραιώς.

Συνεντεύξεις, προεκλογικά σποτ, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσίες σε συνέδρια και εκδηλώσεις και κυρίως περιοδείες και δια ζώσης επαφή με τους πολίτες, υφαίνουν τον προεκλογικό καμβά της ΝΔ, όσο κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος και μικραίνει η απόσταση από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή την εκλογική στρατηγική, σηκώνοντας το κύριο βάρος της εκστρατείας και παρέχοντας κατευθυντήριες γραμμές στα στελέχη του κόμματος.

Η καθημερινότητα, με σημαντικότερα θέματα την οικονομία, την υγεία και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και θα παραμείνει έτσι και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και του Εθνικού Μητρώου Υποδομών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόοδο του κυβερνητικού έργου μέχρι σήμερα και είπε: “Έγιναν πολλά, αλλά είμαστε στη μέση αυτής της διαδρομής. Απομένουν να γίνουν πολλά περισσότερα” και εστίασε στο στόχο της κυβέρνησης η Ελλάδα να προχωρήσει “ακόμα πιο γρήγορα στον δρόμο της ανάπτυξης, μία ανάπτυξη που φέρνει και θέσεις εργασίας και δημόσια έσοδα. Αλλά και ο πολίτης θα εμπιστευτεί το κράτος με δράσεις που βελτιώνουν τελικά τη δική του προκοπή”.

Πιο ειδικά, ανέλυσε, μεταξύ άλλων, τι σημαίνει πολιτική σταθερότητα και υπογράμμισε τη σημασία της για την επόμενη μέρα της χώρας ενόψει των ευρωεκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “αποκτούν, συνεπώς, κομβική σημασία και η πολιτική σταθερότητα και η παραγωγική συνέχεια στη χώρα” είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι είναι πολύτιμες προϋποθέσεις που θα δοκιμαστούν και αυτές σε λίγες εβδομάδες στις ευρωεκλογές, ενώ υπογράμμισε ο γεγονός ότι “η κυβέρνηση όχι μόνο ξέρει να διεκδικεί και να φέρνει ευρωπαϊκούς πόρους στην Ελλάδα, αλλά ξέρει κυρίως πώς μπορεί να τους αξιοποιεί προς όφελος της εθνικής ανάπτυξης και του κάθε Έλληνα ξεχωριστά”.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα αναπτυχθούν όλο το πρόγραμμα και οι στόχοι του κυβερνώντος κόμματος, από τα συγκεκριμένα έργα και τις υποδομές που παρέχονται στους πολίτες, μέχρι την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, τους θεσμούς που προστατεύουν τη χώρα και διευκολύνουν τους πολίτες λύνοντας μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Η στρατηγική της ΝΔ, βέβαια, περιλαμβάνει και την αντιπολίτευση, η οποία στοχεύει στην προσέλκυση ψήφων με με ασαφείς και θολές προτάσεις και με ισχυρές δόσεις  “λαϊκισμού”. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο γαλάζιο στέλεχος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι “το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φύγει ο Μητσοτάκης”.

Ένας επιπλέον “άγνωστος Χ” που προστέθηκε στην εξίσωση της κάλπης αιφνιδιαστικά, φαίνεται να είναι η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα που ανέκυψαν σχεδόν ταυτόχρονα την τελευταία εβδομάδα και αν μη τι άλλο η αντιπολίτευση αναμένεται να τα διατηρήσει στην ατζέντα της αντιπαράθεσης μέχρι τις εκλογές. Πέραν των διαχρονικών ζητημάτων και παγίων διαφορών μας με την Τουρκία, τα οποία διατηρούνται σε χαμηλούς τόνους, το ζήτημα που προέκυψε με τη Βόρεια Μακεδονία με την ορκωμοσία της νέας προέδρου με τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”, αλλά και οι προκλήσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμμα, προς τη χώρα μας, εκτιμάται ότι θα παίξουν το ρόλο τους σε αυτή την προεκλογική περίοδο και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, ώστε να διατηρηθούν οι ισορροπίες που δεν θα εκπέμψουν τα λάθος μηνύματα στους πολίτες, καθιστώντας τους ευάλωτους στις “σειρήνες” του αντιπολιτευτικού λόγου και λαϊκισμού, όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία για να τονίσει ότι οι ευρωεκλογές “δεν θα είναι ψήφος αδράνειας, αδιαφορίας ή προκλητικής διαμαρτυρίας που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα περιπέτεια”. Πρόκειται, άλλωστε, για τις περιοχές στις οποίες τα κόμματα της δεξιάς της ΝΔ κέρδισαν έδαφος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Στην Πιερία, το κόμμα Νίκη του Δημήτρη Νάτσιου συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό 9,26%, ενώ συνολικά τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ συγκέντρωσαν 21,82%. Τα κόμματα αυτά, Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες,  κατέγραψαν υψηλά ποσοστά και στην Πέλλα, φτάνοντας αθροιστικά το 20%. Καθώς εκτιμάται ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί στις επίμαχες περιοχές, η πίεση και το ενδιαφέρον στη ΝΔ αυξάνεται για να αντιστραφεί η κατάσταση και να κερδηθεί αυτό το “στοίχημα”.

Επομένως, τα εθνικά θέματα είναι αυτά που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις περιοχές και το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ είναι ότι ο πατριωτισμός πρέπει να κρίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments