Πολιτική

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο, ο πατριωτισμός φαίνεται με πράξεις, όχι με λόγια

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο, ο πατριωτισμός φαίνεται με πράξεις, όχι με λόγια

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε παρά τις δυσκολίες του καιρού, σημείωσε «η παρουσία σας εδώ μου δίνει δύναμη για τις τόσο σημαντικές εκλογές της 9ης Ιουνίου για το μέλλον όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε παρά τις δυσκολίες του καιρού, σημείωσε «η παρουσία σας εδώ μου δίνει δύναμη για τις τόσο σημαντικές εκλογές της 9ης Ιουνίου για το μέλλον όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κατερίνη κατά την προεκλογική του ομιλία εν όψει των ευρωεκλογών και υπογράμμισε πως «η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε παρά τις δυσκολίες του καιρού, σημείωσε «η παρουσία σας εδώ μου δίνει δύναμη για τις τόσο σημαντικές εκλογές της 9ης Ιουνίου για το μέλλον όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στη Μακεδονία, στη γενέτειρα του εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αισθάνομαι πάντα μία ξεχωριστή συγκίνηση. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Και τώρα το 2024 η Ελλάδα και η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το κύρος της Ελλάδας αναβαθμίστηκε ουσιαστικά αυτά τα πέντε χρόνια. Από μαύρο πρόβατο έχουμε γίνει πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Παράδειγμα προς μίμηση σε πολλούς τομείς. Και πρέπει η Ελλάδα να είναι ισχυρή προς όφελος όλων».

Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας μας 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, σημειώνοντας ότι «ήμουν αυτός που διαπραγματεύτηκε την Κοινή Αγροτική Πολιτική και εξασφάλισα ότι δεν θα χάσουμε πόρους από την Ευρώπη και την επόμενη μέρα θα χρειαστεί πάλι μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία να διαπραγματευτεί αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική οι οποίες θα είναι προς όφελος των αγροτών μας και το πώς θα κάνουμε την πράσινη μετάβαση με έναν τρόπο και έναν ρυθμό που δεν θα ζημιώσει το εισόδημα των αγροτών μας.

Πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κοινοτικούς πόρους και μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο 

«Θέλω να κάνω μία αναφορά σε αυτούς που μας ασκούν κριτική, είτε γιατί δεν είμαστε, λέει, αρκετά πατριώτες, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά χριστιανοί.

Στους δεύτερους θα πω, πολύ απλά, ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Και τις σχέσεις μας με την πίστη και την Ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

Σε αυτούς, δε, που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς, θα τους πω μόνο ό,τι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα της χώρας, σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας. Αυτές τις προϋποθέσεις μόνο η Νέα Δημοκρατία τις πληρεί.

Κοίταξα τα αποτελέσματα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, εδώ στην Πιερία και είδα ότι 15.000 συμπολίτες σας ψήφισαν κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ, τρία κόμματα συγκεκριμένα. Και θα ήθελα να αναλογιστούν αυτοί οι συμπολίτες σας, αν τα κόμματα αυτά δικαίωσαν τις προσδοκίες σας ή αν απλά ήταν μία φωτοβολίδα, ένα πυροτέχνημα, που, ουσιαστικά, πολιτικά σας εξαπάτησαν. Και να αναλογιστούν ότι η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη σήμερα πού εγγυάται της σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η μεγάλη μας παράταξη η Νέα Δημοκρατία».

Αύριο η πρώτη παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου

Είπε, ακόμα, ότι αύριο το πρωί θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Ψηφιακό Φροντιστήριο, σε ένα σχολείο, σε ένα ορεινό χωριό της Ημαθίας.

«Αύριο θα βρεθώ σε ένα σχολείο στην Ημαθία, σε ένα ορεινό χωριό, για να παρουσιάσουμε το Ψηφιακό Φροντιστήριο. Τη δυνατότητα, δηλαδή, τα παιδιά σε απομονωμένες περιοχές ή τα παιδιά από οικογένειες που μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους το φροντιστήριο, από το Σεπτέμβριο να έχουν τη δυνατότητα να έχουν ψηφιακή πρόσβαση σε δασκάλους που θα τους κάνουν δωρεάν ψηφιακά μαθήματα. Κι αυτό γίνεται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments