Πολιτική

ΝΔ: Άμεση προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας

ΝΔ: Άμεση προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η χώρα χρειάζεται ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές που θα επιβεβαιώσει τη σταθερότητα και την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις όπως συνέβη τον Ιούνιο του ’23», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Το διπλό διακύβευμα της κάλπης των ευρωεκλογών, που έχει θέσει η κυβέρνηση -την πολιτική σταθερότητα μέσω της επαναβεβαίωσης της στήριξης των πολιτών στην κυβέρνηση, από τη μία πλευρά, και την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας στο ευρωκοινοβούλιο για την προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων στις Βρυξέλλες, από την άλλη- προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αλλεπάλληλες περιοδείες του, φέρνοντας σε «πρώτο πλάνο» το κυβερνητικό έργο, που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα, αλλά και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως “η χώρα χρειάζεται ένα αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που θα επιβεβαιώσει την ανάγκη για σταθερότητα και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, όπως συνέβη τον Ιούνιο του 2023”. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε θέματα υγείας, ασφάλειας και καθημερινότητας με έμφαση στην επιβολή του νόμου, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και συνεπώς στη συνεργασία με τους πολίτες. Έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαία προτεραιότητα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε έργα ανακαίνισης νοσοκομείων στην Αττική και όχι μόνο, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας, από τη διαχείριση των νοσοκομείων μέχρι την ακρίβεια της διάγνωσης ασθενειών και την εξατομικευμένη θεραπεία.

Τα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία στον τομέα της υγείας ξεκινούν από την αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων και επιτρέπουν τη λειτουργία εθνικών δικτύων τηλεϊατρικής, συστημάτων προληπτικής πληροφόρησης για την υγεία και εξατομικευμένων ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων. Και στο μέλλον, η χρήση αυτών των ψηφιακών εργαλείων αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση.

Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μια διαφορετική αντίληψη για το πώς να κάνει το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, αποτελεί μέρος μιας μεταβαλλόμενης σχέσης μεταξύ του κράτους και των πολιτών. Για παράδειγμα, ψηφιακοί χάρτες που περιγράφουν λεπτομερώς τις χρήσεις γης εισήχθησαν για πρώτη φορά στη χώρα, ενώ η λειτουργία του gov.gr άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες “συναλλάσσονται” με τον δημόσιο τομέα.

Από τη Θράκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε στην ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα καθώς και την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο τις διαφορές απόψεων και πολιτικής με την αντιπολίτευση, αλλά και το πώς οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για ένα τόσο κεντρικό εθνικό θέμα επηρεάζουν τελικά τη ζωή των πολιτών Ο ίδιος τόνισε τη σημασία αυτού του ζητήματος. Σε ανάλογο παράδειγμα, ο πρωθυπουργός μίλησε συχνά για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, λέγοντας χαρακτηριστικά

Στην προεκλογική ατζέντα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται και θέματα ασφάλειας και επιβολής του νόμου, ιδιαίτερα στον πανεπιστημιακό χώρο.

«Αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου. «Το είπαμε πολλές φορές και το κάναμε πράξη. Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη, με αφορμή την κατάληψη της Νομικής, ένα θέμα, που αποτελεί, επίσης, «διαχωριστική» γραμμή με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αντιμέτωπα με τη ρητορική της αντιπολίτευσης, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στην επικέντρωση σε πραγματικά ζητήματα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι “φυτεύει άλλο ένα λεφτόδεντρο αλλά σιωπά όταν ζητείται εναλλακτική λύση”.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εντείνει την εκστρατεία του για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, ζητώντας τους να δώσουν τις απαντήσεις τους στην κάλπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το έντονο προεκλογικό του πρόγραμμα και θα επικεντρωθεί τις επόμενες ημέρες στη Μακεδονία, μια περιοχή στην οποία καταγράφονται εκλογικές απώλειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments