Πολιτική

Ο Μητσοτάκης στο εκλογικό ναρκοπέδιο του Βορρά

Ο Μητσοτάκης στο εκλογικό ναρκοπέδιο του Βορρά

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στη Βόρεια Ελλάδα εγκαθίσταται από σήμερα και για τρεις ημέρες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εκστρατεία συσπείρωσης των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς στην Πειραιώς θέλουν να περιοριστούν οι διαρροές προς κόμματα που κινούνται στα δεξιά.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το γαλάζιο στρατόπεδο κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό συσπείρωσής του και να προσελκύσει εκ νέου δεξιό ακροατήριο που δεν υποστήριξε κινήσεις όπως το νομοσχέδιο για την ισότητα των πολιτικών γάμων. Το ερώτημα τώρα είναι αν το “μέτωπο” που έχει προκύψει στη γειτονιά των Βαλκανίων θα αποτελέσει αφορμή για κόμματα που βρίσκονται πιο δεξιά από τη ΝΔ να πλησιάσουν τα συντηρητικά ακροατήρια ή αν θα οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερα ποσοστά συσπείρωσης της γαλάζιας παράταξης (καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στην ανάγκη να στείλει μήνυμα σταθερότητας από την κάλπη).

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, το Μαξίμου εστιάζει ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, ιδίως στους νομούς όπου τόσο η ακροδεξιά Ελληνική Λύση όσο και η συντηρητική Νίκη συγκέντρωσαν στις προηγούμενες εκλογές υψηλότερο ποσοστό από τον εθνικό μέσο όρο.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Έβρο, ενώ σήμερα και αύριο θα περιοδεύσει στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας. Οι νομοί αυτοί έχουν ιδιαίτερη σημασία για την κυβέρνηση, καθώς σχεδόν το 20% των ψηφοφόρων ψήφισε κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εστιάζουν ιδιαίτερα σε ένα παραδοσιακό ακροατήριο, το οποίο επιχειρούν να προσεγγίσουν με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

“Η έμφαση δίνεται στο τι έχει γίνει για την ενίσχυση του ρόλου της χώρας στη γεωπολιτική σκηνή, την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η Ελλάδα παραμένει σταθερή και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τον Έβρο την Τρίτη. Επίσης, παρουσιάστηκε μια ατζέντα για την καθημερινότητα, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας που απασχολούν ιδιαίτερα το δεξιό ακροατήριο. Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι στα δημόσια πανεπιστήμια τηρείται η τάξη και ο νόμος. Το έχουμε πει πολλές φορές και το έχουμε κάνει πράξη. Δεν είμαστε με αυτούς που θέλουν να φέρουν το χάος στα πανεπιστήμιά μας. Είμαστε στο πλευρό των βιβλιοθηκών και όχι στο πλευρό του σφυριού”. Ακόμη, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα και ότι υιοθετεί επιβλαβή ρητορική. Κριτική ασκείται στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο οι «γαλάζιοι» κατηγορούν για ακοστολόγητες υποσχέσεις, ενώ την επόμενη Παρασκευή θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια (καθώς η κυβέρνηση αποδέχτηκε σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Τονίζεται, επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την υλοποίηση πολλών και σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Αναφερόμενος στην επικείμενη αναμέτρηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως “δεν πρέπει να συγχέουμε τη σταθερότητα με τη στασιμότητα. Η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για σημαντικές αλλαγές”. Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν κατέβασε το μολύβι στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές και το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες (όπως η ανακοίνωση του σχεδίου για το ψηφιακό σχολείο, μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού κ.λπ.).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments