Πολιτική

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: [369501] ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρές οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς.

Έντονες κριτικές προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα αντιπολιτευτικά κόμματα δεν φείδονται χαρακτηρισμών για το πρόσωπο και το πολιτικό έργο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Για ψέματα και ευχολόγια κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική εξόδου της ΝΔ μιλάει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Αριστερά επιμένει ιδιαίτερα σε οικονομικές και κοινωνικές όψεις της συνέντευξης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Κοκτέιλ από ψέματα, ευχολόγια και σύγχυση

Πιο ειδικά, σφοδρή κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολιάζοντας τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Σε δήλωσή του έκανε λόγο για «ένα κοκτέιλ από ψέματα, ευχολόγια και σύγχυση που «σέρβιρε» σήμερα στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συστήνει δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη «να συνειδητοποιήσει, κάποια στιγμή, ότι δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες πως ζουν σε μια ουτοπική κοινωνία, επειδή έτσι δείχνουν τα γραφήματα που του φτιάχνουν».

Στη συνέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως ο πρωθυπουργός «θα πρέπει, επίσης, να αρχίσει να σέβεται περισσότερο τη νοημοσύνη των πολιτών και να μην χρησιμοποιεί ψέματα ως επιχειρήματα, όπως ότι η αντιπολίτευση δεν έχει πει μία λέξη για την Ευρώπη. »Ήδη από τα μέσα Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διατύπωσε ολοκληρωμένες θέσεις και στόχους για την Ευρώπη, δια του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη και είναι το μοναδικό κόμμα που το έχει κάνει».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «σε αντιδιαστολή, έχουμε την καταδίκη της χώρας με τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα θέματα του κράτους δικαίου και τον Κ. Μητσοτάκη να υπερηφανεύεται για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της κυβέρνησής του. Άραγε έχει καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη;».

Στη δήλωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς, η δυσκολία κατανόησης αφορά και στο εσωτερικό της χώρας. Σε εστίαση και τουρισμό δεν πάνε οι νέοι άνθρωποι για μεροκάματο, λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας, και ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αντιμετώπισε την ανεργία! Υπερηφανεύεται ότι ο ίδιος προσωπικά διαπραγματεύτηκε το Ταμείο Ανάκαμψης, διεκδικώντας, ουσιαστικά, τα «εύσημα» της χρηματοδοτικής κάλυψης μόλις του 0,02% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του».

»Κάνει λόγο για την ασφάλεια των πολιτών προβάλλοντας εμμονικά τις εκκενώσεις των καταλήψεων, ενώ μια γυναίκα βρέθηκε σήμερα το πρωί δολοφονημένη μέσα στη μέση του δρόμου. Κατά τα άλλα, ευχολόγια, μετά από μια ολόκληρη πενταετία, για καλύτερη αστυνόμευση και αναφορά σε πολλές παρεμβάσεις «που δρομολογούνται».

»Βεβαίως, για την μεγάλη ακρίβεια που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται, μετά από δύο και πλέον χρόνια υψηλού πληθωρισμού, να στείλει μια επιστολή στην κ. ντερ Λάιεν για τις διαφορετικές τιμές σε διαφορετικές αγορές της Ευρώπης».

Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατική Παράταξη να ανοίξει την πόρτα εξόδου της ΝΔ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης απ’ όπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με επίκεντρο «την ακρίβεια που δυσκολεύει τη διαβίωση πολλών πολιτών».

“Πριν ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία πήρε 41% στις εθνικές εκλογές και το “ευχαριστώ” του κ. Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό είναι μέσα σε ένα χρόνο να ζει με την περισσότερη ακρίβεια στην Ευρωζώνη, να έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρωζώνη και να πληρώνει τα περισσότερα χρήματα για την υγεία του στην Ευρωζώνη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Αυτό τι δείχνει; Ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, σήμερα επισείει τον κίνδυνο της αστάθειας, προσπαθώντας να εκβιάσει ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «απάντηση σε αυτήν την αλαζονεία και την περιφρόνηση των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στις 9 Ιουνίου και στήριξη στη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ισχυρή, σοβαρή αντιπολίτευση, που θα είναι η μελλοντική κυβέρνηση».

«Το μόνο χέρι που μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου της Νέας Δημοκρατίας από το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυτό της Δημοκρατικής Παράταξης» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και προσέθεσε:

«Γι’ αυτό, ζήτω, λοιπόν, να μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι καλύτερη η ζωή του, λιγότερες οι ανισότητες και πολύ μεγαλύτερη η προοπτική των παιδιών του και του ίδιου».

Νέα Αριστερά: Ο Μητσοτάκης λειτουργεί σαν σπόνσορας της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας

«Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του συνέντευξη έδωσε για δεύτερη φορά σήμα στους εργοδότες να πληρώνουν μαύρα», σχολιάζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός «μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι ο πραγματικός μισθός είναι υψηλότερος από τον επίσημο κατώτατο μισθό αφού σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι πληρώνονται παραπάνω».

Αναφέρει ότι «είναι πραγματικά αδιανόητο σε μια χώρα της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός να νομιμοποιεί τη μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή» και υποστηρίζει πως «η αναφορά αυτή μόνο τυχαία δεν είναι», καθώς «το μοντέλο της εργασιακής ζούγκλας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας είναι το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Η Νέα Αριστερά αναφέρει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης «την ίδια στιγμή που κλείνει το μάτι στην εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, απέκλεισε κάθε σενάριο μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά είδη τροφίμων ή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αρνούμενος μάλιστα την ύπαρξη υπερκερδών».

Επίσης αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, σκοπίμως δεν ήρθαν προς κύρωση εδώ και μια πενταετία», για να σχολιάσει πως «τουλάχιστον ξεκαθάρισε ότι τάσσεται με την θέση του κύριου Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη και όχι με της κ. Μπακογιάννη αφού τόνισε ότι τα μνημόνια συνεργασίας δεν θα κυρωθούν. “Παγώνοντας” στην ουσία την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, ο πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε ξανά ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών του VMRO. Τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ως πρωθυπουργός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments