Οικονομία

ΟΟΣΑ: Σταθερή η ανεργία – Μειώθηκε αλλά παραμένει 3η υψηλότερη στην Ελλάδα

ΟΟΣΑ: Σταθερή η ανεργία – Μειώθηκε αλλά παραμένει 3η υψηλότερη στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΜΟΥ Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεγάλο το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα

Σταθερό στο 4,9% παρέμεινε το ποσοστό ανεργία στις χώρες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη τον Μάρτιο του 2024, διατηρούμενο κάτω ή στο 5,0% τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον Μάρτιο, 15 χώρες του ΟΟΣΑ κατέγραψαν ποσοστό κάτω ή ίσο με 5,0%, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο σε 22 χώρες του ΟΟΣΑ, αυξήθηκε σε 8 χώρες και μειώθηκε σε 2 χώρες. Εννέα χώρες του ΟΟΣΑ κατέγραψαν ποσοστό άνω των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων [pp] πάνω από το ιστορικό χαμηλό του, με τα μεγαλύτερα κενά να καταγράφονται στη Δανία, την Εσθονία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία.

Η Ελλάδα καταγράφει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας με 10,2%, μετά την Κολομβία (11,2%) και την Ισπανία με 11,7%.

Ο αριθμός των ανέργων στον ΟΟΣΑ αυξήθηκε σε 34,2 εκατομμύρια (από 33,9 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο), λόγω της αύξησης του αριθμού των ανέργων γυναικών.

Οι γυναίκες

Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ για τις γυναίκες αυξήθηκε στο 5,3%, 0,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό για τους άνδρες, το οποίο ήταν σε γενικές γραμμές σταθερό. Το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες ξεπέρασε αυτό των ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη ζώνη του ευρώ και σε 20 χώρες του ΟΟΣΑ τον Μάρτιο του 2024 (ή στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη περίοδο) με τα μεγαλύτερα κενά να παρατηρούνται στην Κολομβία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Τον Μάρτιο του 2024, τα ποσοστά ανεργίας του ΟΟΣΑ ήταν σταθερά μεταξύ των νέων (ηλικίας 15-24 ετών) και των εργαζομένων ηλικίας 25 ετών και άνω. Το ποσοστό ανεργίας των νέων παρέμεινε κοντά ή πάνω από το 20% σε 11 χώρες του ΟΟΣΑ τον Μάρτιο του 2024 (ή στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη περίοδο) και αυξήθηκε σε 15, με αυξήσεις άνω του 1,0 π.μ. στη Φινλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σουηδία .

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ 6,0% και 6,5%, αντίστοιχα, τον Μάρτιο του 2024. Παρέμεινε σταθερό ή αυξήθηκε στις περισσότερες χώρες της ζώνης του ευρώ του ΟΟΣΑ. Μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία κατέγραψαν μειώσεις.

Εκτός Ευρώπης, τα ποσοστά ανεργίας ήταν σταθερά ή αυξήθηκαν τον Μάρτιο του 2024. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στον Καναδά και την Κολομβία. Το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμήθηκε ότι ήταν γενικά σταθερό τον Απρίλιο του 2024 στο 6,1% και 3,9%, αντίστοιχα.

Πηγή: ΟΤ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments