Πολιτική

Άδωνις: Θα καταγγείλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση παραβίασής της [vid]

Άδωνις: Θα καταγγείλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση  παραβίασής της [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν αυτή παραβιαστεί από τη Β. Μακεδονία, υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, απάντησε για το ζήτημα της ακρίβειας και έκανε μνεία στις οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Κάκιστη η Συμφωνία των Πρεσπών

Πιο ειδικά, μιλώντας στους δημοσιογράφους κ. κ. Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο, ο Άδωνις ρωτήθηκε για τις σχέσεις της χώρας μας με βαλκανικές χώρες υπό το φως των πιο πρόσφατων εξελίξεων και απάντησε πως «ως προς τον Έντι Ράμα, αυτός πικράθηκε πολύ με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη και την, αρνητική για τις αλβανικές αρχές, εξέλιξη που αυτή έλαβε. Για αυτό το λόγο, ήρθε να κάνει προβοκάτσια στο κέντρο της Αθήνας. Είναι λοιπόν σαφές πως πρέπει να υπερψηφιστεί η υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη. Ευρύτερα, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ένα καταπληκτικό ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους που κοσμούν την κοινωνία και τον τόπο μας. Πρόκειται για ικανότατους ανθρώπους.

«Ως προς τη Βόρεια Μακεδονία», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «αυτά που ζούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απίστευτα. Αν ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας μιλά για σκέτο Μακεδονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρέμβει στις εξελίξεις. Το άρθρο 19 προβλέπει πως, σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούμε να καταγγείλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν η κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας δεν σεβαστεί την υπογραφή της, η συμφωνία θα καταγγελθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και η γειτονική μας χώρα θα υποστεί τις συνέπειες.

Και πρέπει να πούμε ακόμη πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, πολύ κακή. Οι ΗΠΑ πίεζαν πολύ για τη συμφωνία, προκειμένου να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν υποχώρησαν στις πιέσεις των Αμερικανών. Και ο Νίκος Κοτζιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν ρύθμιση στη συμφωνία για έξοδο της Β. Μακεδονίας από το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση κατάφωρης παραβίασης της συμφωνίας. Η συμφωνία αυτή είναι μια ετεροβαρής συμφωνία. Ο Τσίπρας έκανε το χατίρι των ΗΠΑ. Το άρθρο 19 προβλέπει την καταγγελία της συμφωνίας, αν και η διαδικασία του άρθρου 19 είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

Στις ευρωεκλογές κρίνεται η κυβερνησιμότητα

Στη συνέχεια, ερωτηθείς σχετικά με τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε, λέγοντας: «Γενικά δεν σχολιάζω τις δημοσκοπήσεις. Το μεγάλο αφεντικό είναι ο λαός. Το βράδυ των εκλογών θα κάνουμε ταμείο. Ο κόσμος θα αποφασίσει σε τρεις εβδομάδες. Οι ευρωεκλογές έχουν και εθνική πολιτική διάσταση. Οι ευρωεκλογές είναι μια κάλπη επικράτειας και το αποτύπωμα των ευρωεκλογών είναι πολιτικό. Η κυβερνησιμότητα κρίνεται στις 9 Ιουνίου, και όχι το εάν θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ. Αν το αποτέλεσμα είναι κάτω από 30%, η αντιπολίτευση θα αρχίσει τη μεμψιμοιρία και θα έχουμε ζητήματα οικονομικά και πολιτικά και το κλίμα θα αλλάξει.

Βέβαια, πρέπει να πω πως δεν είμαστε μια τέλεια κυβέρνηση. Και λάθη κάνουμε και προβλήματα υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Και εναλλακτική κυβερνητική πρόταση δεν είναι να λέει κανείς ναι σε όλα, όπως κάνει ο κ. Κασσελάκης. Για παράδειγμα, ο κ. Κασσελάκης με τα «ναι» που μοιράζει προτείνει 11 δις ευρώ επιπλέον για την υγεία, αλλά δε λέει πού θα βρούμε αυτά τα 11 δις. Εμείς δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο με κανέναν, αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να δίνουμε ώθηση στην προσπάθειά μας».

Η κυβέρνηση είναι επάνω από το πρόβλημα της ακρίβειας

Κληθείς να τοποθετηθεί για το πρόβλημα της ακρίβειας, ο υπουργός υπενθύμισε πως «η φορολογία επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μειωθεί. Και αυτός είναι ένας λόγος που κερδίσαμε τις εκλογές, αφού οι πολίτες σύγκριναν τη φορολογία επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας. Ο μέσος μισθός είναι σημαντικά επάνω από χίλια ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Εργάνη. Επίσης, μειώσαμε τους φόρους. Άρα, το εισόδημα προστατεύεται από τους φόρους. Η ακρίβεια είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Ο κ. Σκρέκας προσπαθεί πραγματικά να   αντιπαλέψει την ακρίβεια. Όμως, η μεγάλη εικόνα είναι ότι έχουμε τα υψηλότερα τουριστικά έσοδα και πάμε το 2024 να έχουμε 15% παραπάνω από την τουριστική κίνηση. Και επίσης, η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα σταθερότητας. Η Ελλάδα είναι πρίμα. Υπάρχουν ηρεμία και σταθερή διακυβέρνηση. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα της αστάθειας. Η πολιτική σταθερότητα είναι ο νούμερο ένας παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας», είπε, καταλήγοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments