Πολιτική

Η δεξιά στροφή Κασσελάκη στα εθνικά θέματα

Η δεξιά στροφή Κασσελάκη στα εθνικά θέματα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απόπειρα προσέγγισης συντηρητικών ακροατηρίων.

Στο μονοπάτι της «σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς» βαδίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, επιχειρώντας να προσεγγίσει ένα πιο συντηρητικό κοινό που ποτέ έως τώρα δεν είχε σκεφτεί να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το τέλος της περιοδείας του στη Θράκη καταγράφηκαν αρκετές σκληρές δηλώσεις σε σχέση με τα εθνικά θέματα, που δεν θυμίζουν το παλαιό πρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε για αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα, τη στιγμή που η πάγια θέση της Κουμουνδούρου ήταν υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζουν με αυτά που προωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτές οι πεποιθήσεις εκπλήσσουν τόσο τους εχθρούς όσο και τους φίλους. Μερικοί άνθρωποι στο κόμμα που ήταν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο να υιοθετεί ορισμένες αξίες όπως ο πατριωτισμός, η θρησκεία και η οικογένεια επηρεάστηκαν από αυτό. Τα μέλη του κόμματος πιστεύουν ότι η ισχυρή στάση της αντιπολίτευσης στα εθνικά ζητήματα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η δεξιά παρουσίαζε την Αριστερά ως αντιπατριωτική εδώ και πολλά χρόνια.

Από πριν από το Πάσχα, όταν βρέθηκε στα νησιά του Αιγαίου, ακολούθως στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τέλος στη Θράκη, έδωσε μεγάλη έμφαση στην οικονομία. Από τα παράπονα των πολιτών, στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι πως αρκετός κόσμος θα γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση στις 9 Ιουνίου. Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προβάλλει συνεχώς την πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα για την ακρίβεια. «Το ατομικό εισόδημα για εμάς, κάτω από 10.000 ευρώ είναι μηδέν ο φόρος, γιατί κάτω από 10.000 δεν μπορείς να ζήσεις… Θα καταργηθεί το τεκμαρτό. Στο έξτρα εισόδημα θα πληρώσεις ένα ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο από το τωρινό. Μειώνουμε τους φόρους».

Ο κ. Κασσελάκης από την Ξάνθη εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να μειώσει τον φόρο στα σημαντικά πράγματα στο 0%, να θέσει όριο στο πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσεις για το ρεύμα και να σταματήσει τις μεγάλες εταιρείες να βγάζουν πολλά χρήματα.

Το τρίτο πεδίο στο οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση εντείνει το «σκληρό ροκ» προς την κυβέρνηση είναι η υγεία. Τονίζουν πως «ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση με τα απογευματινά χειρουργεία “με το αζημίωτο”, με το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, αλλά και με την προτροπή να τηλεφωνεί στον κ. Γεωργιάδη, μήπως μεσολαβήσει για φάρμακα και θεραπείες». Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια «Καλύτερη Ζωή Τώρα» όσον αφορά τα θέματα της υγείας, της φορολογίας και της ακρίβειας παρουσιάζονται από τον Στέφανο Κασσελάκη σε τρία πρώτα τηλεοπτικά σποτ που ήδη προβάλλονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments