Πολιτική

Ο Κασσελάκης επιδιώκει το “2” μπροστά από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης επιδιώκει το “2” μπροστά από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [369572] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Το κλίμα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη είναι μοναδικό και για πρώτη φορά οι πολίτες εμφανίζονται με προσδοκίες για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ» εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας την Πέμπτη στην Ηλιούπολη τόνισε ότι «στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη από το αποτέλεσμα», προσθέτοντας πως «θα πετύχουμε, γιατί η αλήθεια είναι με το μέρος μας, εμείς σεβόμαστε την κοινωνία και θα είμαστε μέσα στην κοινωνία, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά».

Τα χθεσινά λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έρχονται να πλαισιώσουν όσα ανέφερε τη Δευτέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «TRT Θεσσαλίας», όπου έθεσε τον στόχο το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει το «2» μπροστά.

«Αυτό που ζητώ από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες είναι να κοιτάξουν το ψηφοδέλτιο μας, να στηρίξουν αυτούς τους πραγματικά εξαιρετικούς ανθρώπους και πολλούς νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, να μας δώσουν ένα τουλάχιστον πολύ δυνατό ποσοστό, το οποίο να έχει το 2 μπροστά του ουσιαστικά και να σταλεί ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι αυτή είναι η αντιπολίτευση που θέλουμε, η οποία θα μπορεί να κυβερνήσει», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και πρόσθεσε: «Είναι αντιπολίτευση η οποία είναι κοινωνική και καθαρή, η οποία δεν βασίζεται σε μηχανισμούς, δεν έχει χρεοκοπήσει τη χώρα, δεν έχει προδώσει τους πολίτες, η αντιπολίτευση η οποία αρχίζει και τελειώνει στην κοινωνία. Αυτό θέλουμε. Και αν ο ελληνικός λαός μας τιμήσει μ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θέλω να ξέρετε ότι προσωπικά θα κάνω τα πάντα να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη του».

Στις τέσσερις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κινείται μεταξύ 13,2% και 17,5%. Παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σε ποσοστό με το «2» μπροστά, η Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να είναι δυσαρεστημένη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, είχε τονίσει ότι η μείωση της ΝΔ και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα οδηγήσουν σε πολιτική ανατροπή. Εκτιμάται ότι η αναφορά του Κασσελάκη στοχεύει στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, που είχαν διασπαστεί λόγω διάφορων παραγόντων.

Το εύρημα που παρουσιάστηκε στη δημοσκόπηση της MRB αναφορικά με τη δυναμική των ψηφοφόρων ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν είναι πολύ ενδιαφέρον. Στην ηλικιακή ομάδα 17-34 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 19,2%, αλλά χάνει δυναμική στις επόμενες ηλικιακές ομάδες. Η ΝΔ προηγείται στις ηλικίες 35-54 ετών με  27,3%, ενώ στις ηλικίες άνω των 55 ετών ανεβαίνει στο 34,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανακτά κάποια από τα ποσοστά του στις ηλικίες 55+ αλλά η ΝΔ παραμένει προνομιούχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments