Πολιτική

Κυβέρνηση: Οικονομία και δεξιό ακροατήριο σε πρώτη προτεραιότητα

Κυβέρνηση: Οικονομία και δεξιό ακροατήριο σε πρώτη προτεραιότητα

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΧΙΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μπαράζ περιοδειών, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανεβάζουν ταχύτητα στην κυβέρνηση με ένα μπαράζ περιοδειών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να υπογραμμίσει το διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης. Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου στην κυβέρνηση τονίζουν την ανάγκη να σταλεί μήνυμα σταθερότητας και ξορκίζουν το ενδεχόμενο μιας ψήφου διαμαρτυρίας.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ανοδική πορεία σε μια σειρά δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Φαίνεται ότι μπορεί να πετύχει παρόμοιο ποσοστό με τις τελευταίες ευρωεκλογές, όπου είχε ποσοστό 33,12%. Ωστόσο, παρατηρείται ότι ένα ποσοστό ψηφοφόρων σκέφτεται να στείλει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές, και αυτό έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση που επιδιώκει να αυξήσει τη συσπείρωση.

Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει μπροστά μια διπλή ατζέντα με θέματα οικονομίας και καθημερινότητας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στο οικονομικό πεδίο από την κυβέρνηση εστιάζουν ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, που άλλωστε αποτελεί και το νούμερο ένα πρόβλημα των νοικοκυριών. Στο πλαίσιο αυτό έμφαση δίνεται σε μόνιμα μέτρα στήριξης (π.χ. αυξήσεις μισθών και συντάξεων) αλλά και στην αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας ευρωπαϊκή παρέμβαση για να εξηγήσουν οι πολυεθνικές τον λόγο πίσω από τις διαφορετικές τιμές πώλησης των ίδιων προϊόντων σε διαφορετικές αγορές. Χθες, επίσης, τόνισε πως η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να παρέμβει κανονιστικά σε αυτό το θέμα, καθώς είναι δύσκολο για μία μεμονωμένη χώρα να επιβάλει πλαίσιο σε πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στην οικονομία, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα. Κατηγορίες απευθύνονται προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για μη κοστολογημένες υποσχέσεις που θα οδηγούσαν τη χώρα στη χρεοκοπία αν εφαρμοζόντουσαν. Το μήνυμα που διαβάζουμε είναι ότι δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα” και ότι πρέπει να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία και να προστατευθούν τα επιτεύγματα της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν επιθυμούν να δουν παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος να απομακρύνονται προς άλλες δεξιές πολιτικές δυνάμεις, με σκοπό να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κατερίνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αυτούς που του ασκούν κριτική είτε επειδή θεωρούν ότι δεν είναι αρκετά πατριώτες, είτε επειδή δεν είναι αρκετά χριστιανοί.

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και τις σχέσεις μας με την πίστη και την ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω ότι σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος» υπογράμμισε. Παράλληλα προσέθεσε «σε αυτούς, δε, που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς, θα τους πω μόνο ότι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια». Και αναφέρθηκε σε μια σειρά κινήσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ρόλου της χώρας στη διεθνή σκηνή, την αμυντική θωράκιση της κ.α. «Διπλωματία σοβαρή δεν κάνεις με φωνές και κορώνες, αλλά με αυστηρές διαπραγματεύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments