Πολιτική

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές:  Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στο πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών 2024 στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, λίγο μετά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του σταθμού.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών είναι σημαντικό: όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία, τόσο περισσότερα θα μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επεκτείνει τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές: «Bρήκαν πρόσχημα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν ούτε την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές», αλλά, πρόσθεσε ότι άμεσα μετά τις Ευρωεκλογές, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επεκτείνει «την επιστολική για τους εκτός επικρατείας Έλληνες στις εθνικές εκλογές, τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα συμφωνήσουν και θα φτάσουμε στις 200 ψήφους που απαιτούνται από το Σύνταγμα για να μπορεί αυτό να γίνει πράξη στις εθνικές εκλογές».

Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η τοποθέτηση καμερών «σε κάθε φανάρι», λέγοντας μάλιστα πως έχει ήδη ξεκινήσει η κατάρτιση του σχεδίου για το συγκεκριμένο έργο.

Για τα ζητήματα της δυνατότητας χρήσης της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές εντός Ελλάδος, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «υπάρχει ένα συνταγματικό ζήτημα το οποίο πρέπει να επιλύσουμε. Εφόσον μπορούμε να το επιλύσουμε, προφανώς και θα θελήσουμε να επεκτείνουμε και αυτή τη δυνατότητα, όπως έχει γίνει ήδη, και στους εντός επικρατείας».

«Γιατί θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός ότι σήμερα ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, ανάπηροι συμπολίτες μας, νέα παιδιά που ενδεχομένως να δουλεύουν σεζόν σε εκλογές χαμηλής συμμετοχής όπως είναι οι ευρωεκλογές, το γεγονός ότι δώσαμε αυτή τη θεσμική δυνατότητα να διευρύνουμε την ψήφο ενισχύει τελικά τη Δημοκρατία μας», υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments