Πολιτική

Ορόσημο οι ευρωεκλογές για την επόμενη μέρα

Ορόσημο οι ευρωεκλογές για την επόμενη μέρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Οικονομία και εθνικά θέματα τίθενται στην "καρδιά" του προεκλογικού και μετεκλογικού ενδιαφέροντος.

Στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή τα μεγάλα θέματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, θέματα, που έχουν «παρελθόν», θέματα που η εξέλιξή τους επηρεάζεται άμεσα από τις πολιτικές εξελίξεις και τις πολιτικές επιλογές, θέματα στα οποία οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι εντελώς ξεκάθαρες, αλλά και που έχουν άρρηκτη σχέση με την θέση της χώρας στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δίνει περιεχόμενο στο διακύβευμα που θέτει στους πολίτες, ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα έχουν διπλό αντίκτυπο τόσο στην εσωτερική όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνές. την εκτέλεση των διακηρυγμένων πολιτικών της κυβέρνησης τόσο εντός όσο και εκτός των εθνικών συνόρων.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά ζήτησε να παρέμβουν οι Βρυξέλλες και να αντιμετωπίσουν την κερδοσκοπία. Ανήγγειλε επίσης σε επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τις πρακτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών εταιρειών στην πατρίδα μας και στα άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να διασφαλίσει ότι οι εξελίξεις είναι θετικές, και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα, γιατί επηρεάζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές και αποφάσεις, όπως αυτές για τη γεωργία και τα ελληνικά αιτήματα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει σταθερά πως ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η αύξηση των τιμών είναι η αύξηση των εισοδημάτων. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτό το σχέδιο για να βοηθήσει να μην ανέβουν υπερβολικά οι τιμές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μειώσει τους φόρους και να κάνει τα πράγματα φθηνότερα, αλλά κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.

Όταν μιλάμε για πολιτικές που δεν μπορούν να εφαρμοστούν και δεν κοστίζουν τίποτα, υπάρχει ο κίνδυνος η χώρα να καταλήξει να παρακολουθείται στενά και να ξεμείνει από χρήματα, όπως πριν από 15 χρόνια. Αυτό θέτει το ερώτημα πώς να διατηρήσουμε τα οικονομικά της χώρας σταθερά και σε τάξη.

Αλλάζοντας τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα και τον τρόπο που οι ηγέτες μας μιλούν για σημαντικά θέματα που επηρεάζουν ολόκληρη τη χώρα μας.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έρχεται την ώρα, που η αντιπολίτευση ζητούσε ακόμη και την ματαίωση της επίσκεψής του στην Τουρκία, με αφορμή τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για φτηνό πατριωτισμό και υπερφίαλες τοποθετήσεις στην εξωτερική πολιτική.

Εκ διαμέτρου αντίθετη και η προσέγγιση στο ζήτημα των Σκοπίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει δικαιωμένος για την επιλογή να μην κυρωθούν τα μνημόνια, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών έως ότου η Βόρεια Μακεδονία προσαρμοστεί πλήρως στις προβλέψεις της συμφωνίας, την ώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προς κύρωση τα μνημόνια, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, εν μέσω προκλήσεων από τη νέα πρόεδρο της γείτονας χώρας.

Το γεγονός ότι οι προκλήσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ευρωπαϊκής ηγεσίας, αποτελεί απόδειξη, όπως επισημαίνουν στην κυβέρνηση, της ισχυροποίησης της θέσης της χώρας και των συμμαχιών που έχουν αναπτυχθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments