Ελλάδα

Καιρός: Με περισσότερη ζέστη και αφρικανική σκόνη την Κυριακή-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Καιρός: Με περισσότερη ζέστη και αφρικανική σκόνη την Κυριακή-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Πηγή Φωτογραφίας: Έντονη αυτή την ώρα η αφρικανική σκόνη πάνω από την Αθήνα. Τρίτη 23 Απριλίου 2024 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI)

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει εισβάλει εκ νέου στη χώρα ενώ και στην Αττική, υψηλή είναι η συγκέντρωση σκόνης.

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει εισβάλει εκ νέου στη χώρα ενώ και στην Αττική, υψηλή είναι η συγκέντρωση σκόνης.

Συγκεκριμένα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ παρουσιάζει αυξητική τάση για τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, ο Θοδωρής Κολυδάς εξήγησε πως ο λόγος που δεν νιώθουμε τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η συννεφιά που παίζει ανασταλτικό ρόλο.

Πάντως, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η χώρα είναι χωρισμένη- καιρικά- στα δύο αφού προς τα κεντρικά και τα βόρεια κυριαρχεί ο άστατος καιρός με τις πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασίες ενώ νοτιότερα και ανατολικότερα κυριαρχούν η αφρικανική σκόνη, οι κατά τόπους συννεφιές αλλά και οι υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες.

Μαρουσάκης: Η χώρα μας εμφανίζεται καιρικά χωρισμένη σε δύο τμήματα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σημερινό του άρθρο στην προσωπική του σελίδα με τις προγνώσεις για τον καιρό, επιχημαίνει πως η χώρα μας εμφανίζεται καιρικά χωρισμένη σε δύο τμήματα όπου από τη μια πλευρά προς τα κεντρικά και τα βόρεια κυριαρχεί ο άστατος καιρός με τις πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασίες και από την άλλη νοτιότερα και ανατολικότερα κυριαρχούν η αφρικανική σκόνη, οι κατά τόπους συννεφιές αλλά και οι υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες.

Κολυδάς: Γιατί δεν νιώθουμε ζέστη παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του, εξήγησε πως ο αεροχείμαρρος ο «κύριος οδηγός των καιρικών συστημάτων και ότι μεταφέρονται μεν θερμές μάζες αλλά και σκόνη, αλλά παράλληλα υπάρχει και η συννεφιά που παίζει ανασταλτικό ρόλο στην άνοδο της θερμοκρασίας (προς το παρόν). Είχαμε αναφερθεί γι’αυτό τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν πέρασε σε όλο το κοινό αυτή η πληροφόρηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments