Γεωπολιτικά

WSJ: «Το Κίεβο ενισχύει την άμυνα γύρω από το Χάρκοβο για να συγκρατήσει την επίθεση της Ρωσίας

WSJ: «Το Κίεβο ενισχύει την άμυνα γύρω από το Χάρκοβο για να συγκρατήσει την επίθεση της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Militants of the self-proclaimed Donetsk People's Republic take part in shooting drills at a range on the outskirts of Donetsk, Ukraine, December 14, 2021. REUTERS/Alexander Ermochenko/File Photo

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Δίκη Τραμπ: Η υπεράσπιση προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία του Κόεν». Η νομική ομάδα υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον Μάικλ Κόεν ως εκδικητικό ψεύτη που ονειρεύεται να δει τον πρώην εργοδότη του πίσω από τα κάγκελα.

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζονται ως απόστολοι της ειρήνης στην Ουκρανία». Ο Πούτιν εξήρε την «πρακτική συνεργασία» των δύο χωρών, η οποία «δε στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε». Στη Liberation διαβάζουμε: «Δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο. Έτσι περιέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι την κατάσταση προς στο Χάρκοβο». Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι επιβραδύνει τη ρωσική στρατιωτική προέλαση στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου η κατάσταση παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη».

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ρόμπερτ Φίτσο δίνει μάχη για τη ζωή του». Ο 71χρονος συγγραφέας που φέρεται να πυροβόλησε τον Φίτσο κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Τι σηματοδοτεί για τη δημοκρατία στην Κεντρική Ευρώπη η επίθεση εναντίον του Ρόμπερτ Φίτσο». Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας βρίσκεται εκτός κινδύνου, αλλά τα τραύματά του είναι σοβαρά και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη. Ανησυχία για τη σταθερότητα της χώρας του.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Δίκη Τραμπ: Η υπεράσπιση προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία του Κόεν». Η νομική ομάδα υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον Μάικλ Κόεν ως εκδικητικό ψεύτη που ονειρεύεται να δει τον πρώην εργοδότη του πίσω από τα κάγκελα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Ουκρανία χρειάζεται ενισχύσεις για να ανατρέψει τη νέα ρωσική επέλαση». Το Κίεβο ενισχύει την άμυνα γύρω από το Χάρκοβο και στέλνει περισσότερα στρατεύματα και εξοπλισμό για να συγκρατήσει τη νέα επίθεση της Ρωσίας.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Σταθερή η κατάσταση του Ρόμπερτ Φίτσο μετά τους πυροβολισμούς. Ο Σλοβάκος πρόεδρος Πέτερ Πελεγκρίνι καλεί για ενότητα». Ο Πελεγκρίνι δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «γλύτωσε παρά τρίχα τον θάνατο».

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ανησυχίες στην Ευρώπη μετά την επίθεση στον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο». Η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «15 χώρες ζητούν να απελαθούν μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα εκτός ΕΕ». Οι χώρες υποστηρίζουν τη συμφωνία Μελόνι-Ράμα για τη μεταφορά μεταναστών από την Ιταλία στην Αλβανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments