Nέα της αγοράς

Deutsche Bank: Κατάσχονται περιουσιακά στοιχείας της στη Ρωσία μετά από δικαστική απόφαση

Deutsche Bank: Κατάσχονται περιουσιακά στοιχείας της στη Ρωσία μετά από δικαστική απόφαση

Πηγή Φωτογραφίας: YVES HERMAN | Συντελεστές: REUTERS

Στο πλαίσιο αγωγής που αφορά τη γερμανική τράπεζα

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμών, ακινήτων και μετοχών της Deutsche Bank στη Ρωσία στο πλαίσιο αγωγής που αφορά τη γερμανική τράπεζα. Η τράπεζα ήταν ένας από τους εγγυητές δανειστές στο πλαίσιο σύμβασης για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία με τη γερμανική Linde, η οποία καταγγέλθηκε λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αγωγή κατατέθηκε από την RusChemAlliance με έδρα την Αγία Πετρούπολη, μια κοινοπραξία που ανήκει κατά 50% στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, ο οποίος είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης απαγόρευσε στην Deutsche Bank να ασκήσει το 100% της συμμετοχής της ρωσικής θυγατρικής της, καθώς και στην Deutsche Bank Technology Center LLC.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης την κατάσχεση έως 238,6 εκατ. ευρώ σε τίτλους, ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς της Deutsche Bank, καθώς και της ρωσικής θυγατρικής της και της Deutsche Bank Technology Center LLC. “Θα πρέπει να δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτή η αξίωση από τα ρωσικά δικαστήρια και να αξιολογήσουμε τον άμεσο λειτουργικό αντίκτυπο στη Ρωσία”, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Unicredit

Ρωσικό δικαστήριο πάγωσε τοπικά περιουσιακά στοιχεία και της ιταλικής UniCredit SpA στο πλαίσιο αγωγής ύψους 462,7 εκατομμυρίων ευρώ (503 εκατομμυρίων δολαρίων) που κατατέθηκε από επιχείρηση της Gazprom PJSC.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης και του Λένινγκραντ δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία της UniCredit Bank AG και της UniCredit Bank AO με έδρα τη Μόσχα ως μέρος της αγωγής της RusKhimAlians, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα της 16ης Μαΐου, που παραθέτει το Bloomberg. Δεσμεύτηκαν συμμετοχές σε δύο άλλες συνδεδεμένες εταιρείες με έδρα τη Ρωσία, μαζί με ακίνητα και μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Η UniCredit ενημερώθηκε για την κατάθεση στο Ρωσικό Δικαστήριο σε σχέση με τη δικαστική υπόθεση RusKhimAlyans V UC GmbH στην οποία έχει ενταχθεί η AO UC Bank», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση που εστάλη μέσω email. «Μόνο περιουσιακά στοιχεία ανάλογα με την υπόθεση θα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του προσωρινού μέτρου και όχι στο σύνολο της UC AO Bank».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments