Οδηγός

Νέα επιδόματα και παροχές σε 200.000 τρίτεκνες οικογένειες

Νέα επιδόματα και παροχές σε 200.000 τρίτεκνες οικογένειες

Πηγή Φωτογραφίας: freepik, Ειδικότερα, το σχέδιο της κυβέρνησης στοχεύει στην ένταξη στο “κλαμπ” των πολυτέκνων για 200.000 τρίτεκνες οικογένειες, στέλνοντας το μήνυμα ότι προωθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προνόμια πολυτέκνων, νέα επιδόματα και παροχές σε 200.000 τρίτεκνες οικογένειες της χώρας προετοιμάζει με νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση.

Προνόμια πολυτέκνων, νέα επιδόματα και παροχές σε 200.000 τρίτεκνες οικογένειες της χώρας προετοιμάζει με νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το σχέδιο της κυβέρνησης στοχεύει στην ένταξη στο “κλαμπ” των πολυτέκνων για 200.000 τρίτεκνες οικογένειες, στέλνοντας το μήνυμα ότι προωθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

Έρχονται επίσημες ανακοινώσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο για τις τρίτεκνες οικογένειες βρίσκεται υπό επεξεργασία εδώ και πολλούς μήνες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες 10 μέρες.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Μάλιστα, κατά τους προηγούμενους μήνες η αρμόδια υπουργός είχε επαφές τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία όσο και με τις περιφέρειες, τους δήμους και τους συλλόγους τριτέκνων και πολυτέκνων.

Τι προβλέπει το σχέδιο για 200.000 τρίτεκνες οικογένειες

Κοστολογημένο και ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικής στήριξης πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, το οποίο έχει περιορισμένο δημοσιονομικό κόστος ταυτόχρονα όμως θα προσδώσει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί με τις αλλαγές θα δώσει ισχυρά κίνητρα σε έγγαμους, αλλά και οικογένειες με ένα και δύο παιδιά, ώστε να… αναβαθμιστούν στο κλαμπ των πολυτέκνων.

Στο πλαίσιο των αλλαγών εντάσσεται η αλλαγή της ιδιότητας του πολύτεκνου, καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια της χαρακτηρισμένης πολύτεκνης οικογένειας, ανεξαρτήτως αν τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

Μια τέτοια κίνηση της κυβέρνησης θα έχει άμεσα οφέλη, καθώς θα καταστήσει αυτομάτως τους τρίτεκνους δικαιούχους επιδομάτων αλλά και μιας σειράς προνομίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments