Οικονομία

Ντόναχιου: Η οικονομία της Ευρώπης πρέπει να αναπτυχθεί ταχύτερα

Ντόναχιου: Η οικονομία της Ευρώπης πρέπει να αναπτυχθεί ταχύτερα

Πηγή Φωτογραφίας: Paschal Donohoe, Πρόεδρος του Eurogroup/.consilium.europa.eu

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η οικονομία της ευρωζώνης «ανακάμπτει και βλέπουμε ξεκάθαρα σημάδια ανάκαμψης»

Η οικονομία της ευρωζώνης χρειάζεται ταχύτερη ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 17/5ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

«Καθώς μειώνουμε τον πληθωρισμό, θέλω να δω την ευρωζώνη και την Ευρώπη να αναπτύσσονται ταχύτερα», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να κάνουμε περαιτέρω βήματα για να συμβεί αυτό».

Η ευρωζώνη επεκτάθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο, βγαίνοντας από μια ρηχή ύφεση χάρη στις ισχυρότερες του αναμενόμενου επιδόσεις των μεγάλων οικονομιών της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει ανάπτυξη κατά 0,8% φέτος και κατά 1,4% το 2025.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η οικονομία της ευρωζώνης «ανακάμπτει και βλέπουμε ξεκάθαρα σημάδια ανάκαμψης».

Ακολουθούν οι κυβερνήσεις που ξοδεύουν ελεύθερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι καθώς συμβαίνει αυτή η ανάκαμψη, οι χώρες θα πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες στην εξυγίανση των οικονομικών τους.

ΠΗΓΗ/ newsmoney.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments