Πολιτική

Άδωνις: Προχωρούμε σταθερά την προσπάθειά μας για ένα νέο ΕΣΥ

Άδωνις: Προχωρούμε σταθερά την προσπάθειά μας για ένα νέο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πλήρης ανακαίνιση της Κλινικής Χεριού-Μικροχειρουργικής 'Ανω 'Ακρου του ΚΑΤ

Την πλήρη ικανοποίησή του για την πορεία των πρωτοποριακών κατασκευαστικών εργασιών στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως είχε τη δυνατότητα να συνοδεύσει σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, όπως υπογραμμίζει ο Άδωνις, «να επιθεωρήσουμε την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών για την δημιουργία των νέων ΤΕΠ, ένα έργο ύψους άνω των 6.000.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επισκεφθήκαμε επίσης και την πλήρως ανακαινισμένη Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ. Μαζί μας ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ηλιόπουλος και ο Διευθυντής της Κλινικής κ. Φανδρίδης».

Ο υπουργός Υγείας σπεύδει να επισημάνει πως τα χρήματα για ανακαίνιση τα κλινικής, «πρότυπο πλέον για το ΕΣΥ, τα εξασφαλίσαμε από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και προσφέρουμε πλέον σε ασθενείς και εργαζόμενους ένα χώρο που θα ζήλευαν και ιδιωτικές κλινικές».

Ο Ά. Γεωργιάδης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει το Νοσοκομείο ΚΑΤ «για τη μεγάλη του συμμετοχή στα Απογευματινά Χειρουργεία, ήδη έχουν διενεργηθεί εκεί 51 και έχουν προγραμματισθεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες άλλα 45».

«Προχωρούμε σταθερά την προσπάθεια μας για ένα νέο ΕΣΥ παρά την συνεχή άδικη κριτική της Αντιπολιτεύσεως», σημειώνει συμπερασματικά ο υπουργός Υγείας.

Μητσοτάκης για ΚΑΤ: Βήμα – βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργός Υγείας το ΚΑΤ, εκφράστηκε με τα πιο θερμά λόγια για το έργο που επιτελείται σε αυτό το μεγάλο Γενικό Νοσοκομείο της Αττικής.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία, θα έλεγα, υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνολική βελτίωση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας: «Εδώ βλέπουμε την πλήρη ανακαίνιση της κλινικής μικροχειρουργικής. Πριν από λίγο είδαμε την πλήρη ανακαίνιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Είναι κάτι το οποίο δεν θα το δουν οι ασθενείς από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως βήμα-βήμα οι υποδομές πια του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται».

Ανέδειξε, παράλληλα, τον ρόλο της κλινικής στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών καθώς και την εκπαίδευση των νέων ιατρών. «Χαιρόμαστε πολύ ειδικά όταν υποστηρίζουμε και την καινοτομία και την εκπαίδευση, βέβαια, και των νέων γιατρών μας. Γιατί και αυτό έχει μια μεγάλη σημασία, το πώς το ΕΣΥ θα είναι ελκυστικό και για νέους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να μάθουν δίπλα στους παλαιότερους και εμπειρότερους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments