Πολιτική

Δημοσκοπική προειδοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκοπική προειδοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [366378] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με βάση τις πρόσφατες μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να υπερβεί το 17%.

Ακόμη και οι πιο συντηρητικοί στελέχη φαίνεται να αρχίζουν να υιοθετούν την αισιοδοξία του Στέφανου Κασσελάκη για ένα ποσοστό άνω του 20% στις ευρωεκλογές. Ωστόσο, μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει κάτω από τον μεγάλο στόχο, μπορεί να αρχίσουν να επιδεικνύουν πιο προσεκτική στάση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ποσοστό 16%. Οι δημοσκοπήσεις της MRB για το Open και της Interview για τον ιστότοπο politic.gr δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15,5%.

Οι δημοσκοπήσεις της Marc για τον ΑΝΤ1 και της Alco για τον Alpha δίνουν ένα εύρος από 13,2% έως 17,5%. Παρόλο που δεν υπάρχει συζήτηση για το “2” μπροστά από το ποσοστό του κόμματος, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται αισιόδοξοι. Μιλούν για ένα “κύμα” που συγκροτείται, εκτιμώντας ότι η συνεχής επαφή του Στέφανου Κασσελάκη με τον κόσμο θα αποδώσει καρπούς.

“Θεωρούμε ότι ο στόχος του 17%, το αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών, είναι εφικτός, χωρίς να αποκλείουμε και την πιθανότητα να πιάσουμε και το “δυάρι” στις ευρωεκλογές”, δήλωσε η Βούλα Κεχαγιά στα Παραπολιτικά FM. Κορυφαία στελέχη, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Διονύσης Τεμπονέρας, εμφανίστηκαν επίσης αισιόδοξοι πως μπορεί να επιτευχθούν οι προσδοκίες του προέδρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί πολύ να αυξήσει την υποστήριξη για το ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά τώρα που η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει πίεση από τα δεξιά. Μετά τον πρωθυπουργό, θα επισκεφθεί το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά και τη Βέροια το Σαββατοκύριακο.

Στην καθημερινή ζωή, εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην επίσημη αντιπολίτευση, πιστεύοντας ότι οι ψήφοι διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης μπορούν να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν να πείσουν για το οικονομικό πρόγραμμα που έχει προταθεί με τον νόμο για την ακρίβεια στην αγορά, όπως αναφέρθηκε χθες στην εφημερίδα “Κ”. Ακολούθησε επίσης μια νέα πρόταση νόμου για τη φορολογία, που περιλαμβάνει ελαφρύνσεις στους φόρους εισοδήματος και την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Επιπλέον, προβλέπεται μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη νομικών προσώπων από 22% σε 17% για κέρδη έως 220.000 ευρώ. Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προβλέπονται ελαφρύνσεις στον φόρο ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments