Πολιτική

Κομματικός συνωστισμός στη Βόρεια Ελλάδα

Κομματικός συνωστισμός στη Βόρεια Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Κομματικός συνωστισμός στη

Εκλογικά κρίσιμη περιοχή, ιδιαίτερα για τη ΝΔ.

Ο αρχηγικός «συνωστισμός» στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι τυχαίος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε μια μίνι περιοδεία και από τη Δευτέρα θα ξαναεπισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στη Μακεδονία από χθες και ο Στέφανος Κασσελάκης θα ακολουθήσει σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αυτή την περιοχή πολύ ευαίσθητη, με τα κόμματα στα δεξιά της να έχουν προκαλέσει «ρήγματα» ακόμα και σε σχέση με τις εκλογές του 2023. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να μειώσει τις «ζημιές» και να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας έχει ξαναεμφανιστεί και η πίεση είναι συνεχής.

Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τέλος και στο μέτωπο που είχε ανοίξει με την εκκλησία. «Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και τις σχέσεις μας με την πίστη και την ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω ότι σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος», τόνισε από την Κατερίνη.

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την υψηλή υποστήριξη που είχαν η Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες στους τρεις νομούς που επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, στην Πιερία, όπου ο Δημήτρης Νατσιός έχει τις ρίζες του, συγκεντρώθηκε ποσοστό 21,82%, στην Πέλλα 19,93% και στην Ημαθία 19,5%. Ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται να έχει ενισχυθεί στη Βόρεια Ελλάδα, με μέσο όρο εκλογικής επίδοσης περίπου 12%. Οι Σπαρτιάτες δεν συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, οπότε οι ψήφοι τους αναμένεται να κατανεμηθούν στις υπόλοιπες παρατάξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη φθορά της πλειοψηφίας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει πλούσιο πρόγραμμα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, θα επισκεφθεί την Πέλλα και την Ημαθία. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μια καλύτερη εκλογική πορεία στη Θεσσαλονίκη, μετά την τέταρτη θέση που κατέλαβε το 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments