Πολιτική

Οι πολιτικοί αρχηγοί στη μάχη των ανοιχτών συγκεντρώσεων

Οι πολιτικοί αρχηγοί στη μάχη των ανοιχτών συγκεντρώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζουν ανοιχτές συγκεντρώσεις τις τελευταίες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και οι πολιτικοί αρχηγοί, τις τελευταίες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ετοιμάζονται να μιλήσουν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να πείσουν τους πολίτες, κατ’αρχήν, να συμμετέχουν στη διαδικασία και, στη συνέχεια, να ψηφίσουν τον καλύτερο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει προγραμματίσει ανοιχτές συγκεντρώσεις στις 5 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 7 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, έχει προγραμματίσει ανοιχτές συγκεντρώσεις στις ακόλουθες ημερομηνίες και τοποθεσίες:

– Δευτέρα 3/6 στη Λάρισα – Τρίτη 4/6 στη Θεσσαλονίκη – Τετάρτη 5/6 στο Ηράκλειο – Πέμπτη 6/6 στην Αθήνα – Παρασκευή 7/6 στην Πάτρα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί τη Λάρισα στις 20 Μαΐου και θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Επίσης, την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα μιλήσει στο Ηράκλειο και αναμένεται να πραγματοποιήσει ανοιχτές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί τη Λάρισα στις 20 Μαΐου και θα μιλήσει στην Αθήνα στις 5 Ιουνίου.

Επίσης, στις 7 Ιουνίου αναμένεται να μιλήσει στο Ηράκλειο και να πραγματοποιήσει ανοιχτές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τέσσερις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ έχει προβάδισμα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κομμάτων γύρω στο 3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνεται στα εθνικά θέματα και την οικονομία στην προεκλογική του εκστρατεία, προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Τονίζει τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας σε περίπτωση που η ΝΔ χάσει δυνάμεις στις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας στη χώρα. Υπογραμμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και να μην αμφισβητηθεί η νομιμοποίηση της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφευχθεί η αναταραχή.

Την πολιτική ανατροπή επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη, θέτοντας ως στόχο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον αριθμό «2» μπροστά.

«Αυτό που ζητώ από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες είναι να κοιτάξουν το ψηφοδέλτιό μας, να στηρίξουν αυτούς τους πραγματικά εξαιρετικούς ανθρώπους και πολλούς νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, να μας δώσουν ένα τουλάχιστον πολύ δυνατό ποσοστό, το οποίο να έχει το ‘2’ μπροστά του και ουσιαστικά να σταλεί ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι αυτή είναι η αντιπολίτευση που θέλουμε, η οποία θα μπορεί να κυβερνήσει, είναι αντιπολίτευση που είναι κοινωνική και καθαρή και δεν βασίζεται σε μηχανισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας τη Πέμπτη στην Ηλιούπολη.

Παρά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που κρατούν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωπαϊκών εκλογών. Υποστηρίζει ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά τους και ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο όταν οι άλλοι πέφτουν. Ο Ανδρουλάκης τονίζει ότι η νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού και ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή, σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, καθώς και προοδευτική διακυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό είναι, άλλωστε, το βασικό διακύβευμα για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments