Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ζωντανό το στοίχημα της δεύτερης θέσης

ΠΑΣΟΚ: Ζωντανό το στοίχημα της δεύτερης θέσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στελέχη του κόμματος επιμένουν ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις για τη δεύτερη θέση, ωστόσο τα στελέχη του επιμένουν ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί.

Η διαφορά μεταξύ των δύο μονάδων στη μέτρηση της Mrb είναι διαχειρίσιμη, καθώς οι δημοσκοπήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν πάντα καταγράψει χαμηλότερα ποσοστά. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό από τα τρία πρώτα κόμματα που έχει αυξήσει το ποσοστό του, με την αύξηση αυτή να θεωρείται θετικό βήμα.

Στόχος είναι να δείξει ότι υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση έναντι της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργηθεί κυβερνητική προοπτική στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει τη δύναμη να αλλάξει τα δεδομένα την ώρα της ψηφοφορίας, ώστε να ανταγωνιστεί την Κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές.

Με λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία. Μετά την Κρήτη, θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ελλάδα, ξεκινώντας από τους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας σήμερα και συνεχίζοντας στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας αύριο. Παρόλο που το κόμμα δεν έχει ισχυρή παρουσία σε αυτές τις περιοχές, ο κ. Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τους πολίτες, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία με τη Βόρεια Μακεδονία και την επίσκεψη του Ράμα.

Παράλληλα, αναμένεται να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, εν όψει της συζήτησης που θα γίνει την επόμενη Παρασκευή στη Βουλή, ζητώντας να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά κατά τη διάρκεια της κρίσης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές και να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτοι. Επίσης, θα τον καλέσει να δημιουργήσει μία Ενιαία Αρχή Καταναλωτών, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να γνωρίζουμε ποια προϊόντα είναι φθηνότερα σε άλλες χώρες και να πραγματοποιούνται εκστρατείες κατά των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται τον ελληνικό λαό.

Ανδρουλάκης: Υπό ομηρεία οι αγρότες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας σε αγρότες στην Άρνισσα της Πέλλας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στον αρνητικό απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα. «Πριν από πέντε ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία. Μας απάντησαν γιατί έχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Περονόσπορος έχει πέσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Προχθές παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του “ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ”, καταγγέλλοντας διαφθορά. Θα απαντήσει κανείς; Θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή την Παρασκευή που συζητάμε για την ακρίβεια; Θα μας απαντήσουν γιατί κάνουν προσχηματικό διάλογο για τον ΕΛΓΑ;» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής κορυφώνονται. Αν δεν γίνει σοβαρός διάλογος για την αναθεώρηση του ΕΛΓΑ, όλα όσα σας υπόσχονται, είναι κοροϊδία. Είναι αέρας κοπανιστός. Δυόμισι σελίδες ήταν αυτά που κατέθεσαν για τον διάλογο του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία κι ευάλωτοι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και αντί το υπουργείο να γίνει υπουργείο – στρατηγείο, είναι ένα υπουργείο- πελατειακός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για να κρατά σε ομηρία χιλιάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής. «Αν δείτε τα στοιχεία η αύξηση είναι πάρα πολύ μεγάλη σε ενέργεια, ζωοτροφές, λιπάσματα, φάρμακα. Τι κάνουν άλλα κράτη; Κάνουν πράξη τη δίκαιη πράσινη μετάβαση. Στα καθ’ ημάς δεν είναι ούτε πράσινη ούτε δίκαιη. Δεν είναι πράσινη, διότι έχει επενδυθεί ένα πολύ μεγάλο της κομμάτι στο εισαγόμενο φυσικό αέριο και δεν είναι ούτε δίκαιη, γιατί όσες ΑΠΕ γίνονται, αντί να δίνονται κατά προτεραιότητα με όρους σύνδεσης σε αγρότες, κτηνοτρόφους, ενεργειακές κοινότητες δήμων, συνεταιρισμών, μεταποιητών, γίνονται πολύ μεγάλα πάρκα που φιλοδοξούν, μάλιστα, να μην είστε συμπαραγωγοί αλλά να είστε μόνο καταναλωτές. Άρα, ξανά σε ομηρία ο πρωτογενής τομέας» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments