Διεθνή

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης

Πηγή Φωτογραφίας: Displaced Palestinians return to their homes as they walk near houses destroyed in an Israeli strike during the conflict, amid the temporary truce between Hamas and Israel, in Khan Younis in the southern Gaza Strip November 24, 2023. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί επιπλέον 70 θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 79.476 έχουν τραυματιστεί κατά τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.Το παραπάνω ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ασκεί την εξουσία στη Γάζα.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί επιπλέον 70 θάνατοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας – Τα σχέδια ΗΠΑ και Αράβων

Όσο ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας είναι σε εξέλιξη, τόσο περισσότερα δημοσιεύματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σχέδιο που έχει το Ισραήλ αλλά και οι ΗΠΑ και ο Αραβικός κόσμος για την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, «κανένα σχέδιο για μετά τον πόλεμο» είναι ο τίτλος του σχολίου στην ιστοσελίδα Tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD). «Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει ούτε κάποια ιδέα για το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, ούτε κάποια στρατηγική για τη συνέχεια» αναφέρει η ανταποκρίτρια της ARD στο Τελ Αβίβ. Η ίδια εκτιμά ότι σήμερα η μοναδική εποικοδομητική πρόταση προέρχεται από τον υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος επιθυμεί μία παλαιστινιακή ηγεσία με διεθνή στήριξη, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της Χαμάς.

Όπως επισημαίνει η ανταποκρίτρια της ARD «είναι η μοναδική λογική ιδέα που ακούγεται αυτή τη στιγμή από έναν πολιτικό στο Ισραήλ, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, έστω και σταδιακά. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα κενό εξουσίας στο πεδίο του πολέμου, όπως αυτό που προέκυψε στη βόρεια Γάζα. Διότι αυτό θα οδηγήσει στην επιστροφή πυρήνων της Χαμάς, που ήδη αναδιοργανώνονται. Τώρα τα στρατεύματα του Ισραήλ έχουν επιστρέψει εκεί, από όπου είχαν παλαιότερα αποχωρήσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments