Διεθνή

Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο του προέδρου Ραϊσι που συνετρίβη – Σε κίνδυνο η ζωή του [vid]

Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο του προέδρου Ραϊσι που συνετρίβη – Σε κίνδυνο η ζωή του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Οι έρευνες θα πραγματοποιούνται όλη τη νύχτα υπό δυσμενής καιρικές συνθήκες

Οι έρευνες θα πραγματοποιούνται όλη τη νύχτα υπό δυσμενής καιρικές συνθήκες

Τα ιρανικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι και συγκεκριμένα σε δύσβατη περιοχή που επιχειρούν οι ομάδες διάσωσης, χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι έρευνες θα πραγματοποιούνται όλη τη νύχτα υπό δυσμενής καιρικές συνθήκες, καθώς σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν την περιοχή. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω πυκνής ομίχλης.

Σημειώνεται, ότι λίγο νωρίτερα έγινε γνωστοποιήθηκε πως υπάρχει επικοινωνία με τουλάχιστον ένα άτομο που επέβαινε στο ελικόπτερο.

Ιρανός αξιωματούχος μίλησε ανώνυμα στο Sky News και δήλωσε ότι ένα άτομο μπόρεσε να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Επίσης, διασώστης που συνδράμει στις έρευνες σε δηλώσεις που έκανε στην ιρανική τηλεόραση ανέφερε πως υπάρχει επικοινωνία με τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί, ούτε είναι γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ καλεί τους Ιρανούς να “μην ανησυχούν” για τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε σήμερα τους Ιρανούς να “μην ανησυχούν” για τη χώρα, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που συνετρίβη στο βορειοδυτικό Ιράν, στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν. “Ο ιρανικός λαός δεν θα πρέπει να ανησυχεί, δεν θα υπάρξει αναταραχή” στη χώρα, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, λέγοντας: “ελπίζω ο Θεός να φέρει τον πρόεδρο και τους συντρόφους του πίσω στην αγκαλιά του έθνους”. “Προσευχηθείτε όλοι για την υγεία αυτών των υπηρετών”, πρόσθεσε σε ομιλία του ενώπιον των οικογενειών μελών των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο IRNA. Δεν θα υπάρξει αναστάτωση στις κρατικές υποθέσεις του Ιράν, τόνισε αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Λίγες ώρες πριν από την εξαφάνιση του ελικοπτέρου του στο βόρειο Ιράν, ο πρόεδρος της χώρας Εμπραχίμ Ραΐσι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιεφ. Οι δύο ηγέτες είχαν μεταβεί μαζί στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, όπου εγκαινίασαν ένα φράγμα στα σύνορα των δύο χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments