Πολιτική

Βαρόμετρο για τις ευρωεκλογές η ακρίβεια

Βαρόμετρο για τις ευρωεκλογές η ακρίβεια

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Βαρόμετρο για τις

Η ακρίβεια ανάγεται σε βασικό κριτήριο των πολιτών.

Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν ότι η ψήφος διαμαρτυρίας παραμένει κίνδυνος για την κυβέρνηση παρά το ότι έχει άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Περίπου το ένας στους δύο που θα προσέλθει στην κάλπη, θα ψηφίσει, θεωρώντας την εκλογική διαδικασία ως μια ευκαιρία για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Επιπλέον, η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να απορρίπτει τπ κυβερνητικό αφήγημα για τη σταθερότητα, προκαλώντας προβλήματα στην κυβέρνηση. Η ακρίβεια, που η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να δαμάσει, αποτελεί το κύριο κριτήριο ψήφου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Στη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και είναι η κύρια ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων νοικοκυριών, και μίλησε για μια συνεχή μάχη. Ωστόσο, η πραγματική λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, καίτοι αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει την πληθωριστική αύξηση.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις εμφανίσεις του, αναφέρεται στην κρισιμότητα των εκλογών και επαναλαμβάνει τα περί συνεχούς μάχης κατά της ακρίβειας, ξορκίζοντας την ψήφο διαμαρτυρίας, όπως έκανε και σήμερα κατά τη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, όπου έβαλε εκ νέου τον πήχη του 33% που ήταν και το ποσοστό που είχε λάβει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

«Δεν θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών να δώσω πάτημα στην αντιπολίτευση, η οποία μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά την κυβέρνησης, να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει αυτή η ισχυρή νομιμοποίηση γι’ αυτό και έβαλα έναν σαφή στόχο, τον οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, το αντίστοιχο εκλογικό ποσοστό που πετύχαμε το 2019», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την ψήφο διαμαρτυρίας είναι έντονη, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, οι συμμετέχοντες απορρίπτουν τον ισχυρισμό για σταθερότητα. Σε ένα δίλημμα μεταξύ σταθερότητας και δυσαρέσκειας, το 60,3% απαντά ότι πρέπει να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας για την πολιτική της ΝΔ, ενώ το 32,7% λέει ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα λόγω των επιτευγμάτων της ΝΔ.

Επιπλέον, το 80,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, ενώ το 19,2% θα απέχει από την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, το 65% των πολιτών πιστεύει ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές δεν θα επηρεάσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου ανησυχεί ιδιαίτερα για τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, όπου υπάρχουν αντιδράσεις για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και ενστάσεις για την πολιτική της κυβέρνησης σε εθνικά θέματα. Παράλληλα ανησυχεί έντονα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει ότι η ακρίβεια είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments